TotalBookings.com gestart in Nederland TotalBookings.com gestart in Nederland
Back Back Nieuws

TotalBookings.com gestart in Nederland

30 november 2023

Vandaag is de officiële lancering van TotalBookings.com, het eerste volledig geautomatiseerde en transparante boekingsplatform voor de entertainmentindustrie in Nederland. Het platform is bedacht door David Lewis, oprichter van 360 artist development agency David Lewis Productions en medeoprichter van Armada Music, en Mark Mozes, oprichter van PRO Entertainment. TotalBookings geeft artiesten, zoals zangers, entertainers en presentatoren, of hun management volledige controle over hun boekingen, zonder de traditionele tussenkomst van boekingsbureaus. Na een pilot lancering blijkt het platform een groot succes; er zijn inmiddels duizenden artiesten te boeken via het platform.

De Airbnb voor entertainment

Al voor de pandemie kwamen Lewis en Mozes op het idee voor het nieuwe platform. Als doorgewinterde rotten in het entertainmentvak en als vertegenwoordigers van meerdere artiesten sinds 2000, ondervonden zij de complexe en tijdrovende aard van boekingen aan den lijve. Tot nu toe ontbrak het de entertainmentindustrie aan een centrale, gebruiksvriendelijke website die artiesten en boekers rechtstreeks aan elkaar verbindt, zoals Airbnb huiseigenaren en reizigers samenbrengt. TotalBookings vervult deze rol in de entertainmentindustrie.

Zonder tussenpersoon

In tegenstelling tot bestaande boekingsplatforms, waarbij klassieke boekingsbureaus vaak alsnog tussen artiest en boeker zitten en aanzienlijke booking fees in rekening brengen, elimineert TotalBookings de tussenpersonen volledig. Bestaande platforms fungeren als een soort kaartenbak waar zakelijke en particuliere boekers doorheen kunnen bladeren, en de organisatie achter het platform bij een boekingsaanvraag contact opneemt met de artiest of vertegenwoordiger. Zekerheid over beschikbaarheid en prijs is er dus nooit. TotalBookings stimuleert artiesten of hun management om het boekingsproces volledig zelf in handen te nemen. Zo behouden artiesten en hun management de volledige controle over hun beschikbaarheid, boekingen en prijzen, en hebben zij meer grip op de markt en het boekingsproces.

De artiest centraal

Wat TotalBookings.com uniek maakt is dat de artiest absoluut centraal staat. Mozes: ‘Doordat we dagelijks contact hebben met artiesten begrijpen wij waar zij behoefte aan hebben. Artiesten en managers kunnen zelf hun account aanmaken en boekingsvoorkeuren instellen, zoals reistijd, afstand, beschikbaarheid en prijzen. Wanneer de artiest hier één keer een uur tijd aan besteedt, is daarna alles geautomatiseerd.’

Transparantie en veiligheid

TotalBookings zet bovendien sterk in op transparantie en veiligheid, onder andere door betalingen via een derde partij, Online Payment Platform (OPP), te laten verlopen en zelf buiten de betalingsstroom te blijven. Het geld van de boeker wordt in bewaring gehouden bij OPP tot na het optreden, waardoor zowel artiesten als boekers financieel worden beschermd. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!