Topsprekers op Big Improvement Day 2019Topsprekers op Big Improvement Day 2019
Back Back Nieuws

Topsprekers op Big Improvement Day 2019

10 januari 2019

Den Haag verwelkomt op 15 januari 2019 topsprekers tijdens de Big Improvement Day (BID) in het AFAS Circustheater. Onder andere Oprah Winfrey's favoriete bankgast en internationaal geprezen stem voor empowerment en educatie van vrouwen Dr. Tererai Trent, lid van het college van Gedeputeerde Staten Floor Vermeulen, Robert Kraneborg en Ali B zullen dit jaar hun opwachting maken. De twaalfde editie belicht wederom positieve ontwikkelingen in Nederland en legt de verbinding tussen idee en actie. Op de derde dinsdag in januari komen dé beslissers van Nederland samen op de meest positieve dag van het jaar.

De BID is een ode aan de positieve ontwikkelingen in ons land. Sinds 2008 brengt de BID de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen om de meest positieve dag van het jaar te vieren. BID heeft als visie dat verfrissende ideeën ontstaan waar mensen uit verschillende sectoren met elkaar in contact gebracht worden. Door de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven te leggen is BID de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform voor innovatieve ideeën, grensoverschrijdende ontmoetingen en vernieuwende samenwerkingen. Naast het plenaire podium-programma vinden er tal van interessante sidesessies plaats.

Keynote: Dr. Tererai Trent

Opgegroeid op het platteland van Zimbabwe onder koloniale overheersing, oorlog en zonder kans op scholing, verloor Tererai Trent haar dromen nooit uit het oog. Ze leerde zichzelf lezen en schrijven en heeft zich ontwikkeld tot gerespecteerd professor gespecialiseerd in Monitoring en Evaluatie in Global Health. Haar bijzondere verhaal bracht haar in contact met icoon Oprah Winfrey, die haar loofde als 'all-time favourite guest'. Als partner van het Center of AIDS Prevention Studies (CAPS) deed ze onder andere onderzoek naar HIV-preventie in Afrika. Daarnaast is ze auteur, motiverend spreker, humanitaire en oprichtster van Tererai Trent International Foundation. Voor haar laatste boek won ze de NAACP Award voor uitmuntend literair werk. Ze gaat ons onder andere uitleggen hoe je vergeten dromen nieuw leven in kunt blazen.

Gemeente Rotterdam en Den Haag

De gemeenten Rotterdam en Den Haag lichten hun gezamenlijke project HalloWerk toe: een matchingsplatform dat werkzoekenden van gemeenten en werkgevers direct met elkaar in contact brengt. Een optimistisch initiatief om zoveel mogelijk mensen deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt. HalloWerk is als pilot gestart in de gemeenten Rotterdam en Den Haag. Hier worden de werkwijze en techniek beproefd en verfijnd om vervolgens in de arbeidsmarktregio's van Rotterdam en Den Haag en daarna in andere gemeenten ingezet te worden. Zo kan HalloWerk in heel Nederland werkzoekenden sneller aan werk helpen.

Floor Vermeulen

Als lid van het college van Gedeputeerde Staten met de portefeuille verkeer en vervoer had Floor Vermeulen afgelopen jaar de primeur: de eerste CO2-negatieve weg. De provincie Zuid-Holland daagde marktpartijen uit om met innovatieve oplossingen te komen voor het groot onderhoud van de pilotwegen N211 en N470, en met succes! Deze klimaatvriendelijke aanpak vormt het uitgangspunt voor nieuwe wegonderhoudsprojecten in Zuid-Holland en kan ook voor wegen elders als blauwdruk dienen. Op de BID vertelt Floor Vermeulen het geheim achter dit succes, maar ook hoe de resultaten opgeschaald kunnen worden naar andere wegen, andere provincies en andere vraagstukken.

3 Minutes of Positivity en Impact & inspiration

Verder zijn er vaste onderdelen als de 3 Minutes of Positivity, en Impact & Inspiration. Vorig jaar was het BID-podium voor 3 minuten voor de inspirerende Susanne Baars, oprichtster van de Human Genome Foundation. Als genetisch onderzoeker is het haar missie de wereldbevolking de sleutel tot haar DNA te geven en daarmee ziektes de wereld uit te helpen. Dit jaar spreekt onder andere Michiel de Gooijer, Founder van het BrightVibes platform en Nederlands' grootste internationale videopublisher met tientallen miljoenen views per week. BrightVibes gelooft in de kracht van aanstekelijke, inspirerende verhalen. Als tegenhanger van het vele negatieve nieuws. Bright Vibes staat voor een betere samenleving, duurzame aarde, inspirerende mensen en persoonlijke groei.

Matchmaking

Sinds 2016 zet de Big Improvement Day zich in voor vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en dus als statushouder in Nederland mogen blijven. Deze mensen hebben in eigen land een opleiding gevolgd, werkervaring opgedaan en willen nu in ons land een nieuw leven opbouwen. Ze staan te popelen om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Dat is goed voor henzelf maar zeker ook voor Nederland dat dit nieuwe arbeidspotentieel goed kan gebruiken. De gemeente Den Haag helpt om deze groep zo snel mogelijk te laten integreren en aan het werk te krijgen. Daarom wordt tijdens de Big Improvement Day 2019 het matchmaking-evenement 'Talenten benutten' georganiseerd. Deze keer zijn er tijdens dit event niet alleen werkzoekende statushouders aanwezig, maar ook andere werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Fotocredits > Tycho Müller

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!