Topconferentie NedMI verbindt jongeren met nationale leidersTopconferentie NedMI verbindt jongeren met nationale leiders
Back Back Nieuws

Topconferentie NedMI verbindt jongeren met nationale leiders

12 maart 2020

Tijdens een driedaags evenement, NedMI, worden 500 ambitieuze en maatschappelijk actieve jongeren verenigd met de huidige nationale leiders en overheden, innovatieve en progressieve marktleiders uit diverse sectoren en NGO’s om positieve verandering in Nederland te stimuleren en te accelereren. Van 26 tot en met 28 maart 2020 vindt de eerste editie plaats in de Fokker Terminal in politieke hoofdstad Den Haag.

Impact realiseren 

Een verbinding tussen Nederlandse leiders en sociaal, cultureel en politiek betrokken jongeren bestond tot op heden nog niet op grote schaal. Met een toegankelijk evenement op nationaal niveau verbindt NedMI maatschappelijk betrokken young professionals tussen de 18 en 30 jaar oud met gedeputeerde uit de twaalf Nederlandse provincies en CEO’s van (inter)nationale bedrijven. Het doel is om impact te realiseren en Nederland te verbeteren. Om bij te dragen aan de maatschappelijke activering van jongvolwassenen en hen mee te laten denken over de huidige uitdagingen van onze samenleving, wordt het initiatief komend jaar gesteund door het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Den Haag. 

Waardevolle input 

'Veel jongeren hebben de drive en innovatieve concepten om positieve verandering in Nederland teweeg te brengen. Tijdens NedMI krijgen deze jongeren de kans om met nationale leiders het gesprek aan te gaan om hun ideeën en visies op de proef te stellen en te kunnen realiseren. Tegelijkertijd biedt dit bedrijven en overheden toegang tot waardevolle input voor innovatie binnen de bedrijfsvoering en de aanpak van actuele thema’s die spelen in ons land', aldus Hoessein Alkisaei, voorzitter en oprichter van Nederland Maakt Impact.

Innovatie gedreven door nieuwe generatie

NedMI draait jaarlijks om de vier meest actuele en prangende thema’s waar Nederland in kan én moet verbeteren. Dit jaar staat in het teken van duurzaamheid, gezondheid en welzijn, vrede en recht, en educatie. Binnen deze thema’s wordt aandacht besteed aan diverse sub thema’s zoals diversiteit, gelijkheid, integratie, de energietransitie, duurzame bouw- en infrastructuur, werkeloosheid onder starters, verbetering van het onderwijs, sociale druk en technologie in de gezondheidszorg.

Thought leaders

Op grond van deze thema’s zullen inspirerende thought leaders en deskundigen op zakelijk-, politiek- en humanitair gebied inspiratie en hun visie delen. Zo zullen onder andere Andre Kuipers (astronaut), Hans de Jong (President Philips Nederland), Johnny de Mol (Movement on the Ground), Yousef Yousef (CEO LG Sonic), Samira El Idrissi (Wereldkampioen Taekwondo), Lucille Werner (Televisie-presentatrice en programmamaker), Jan Peter Balkenende (Voormalig minister-president) en Jörgen Raymann (Cabaretier, Producent en consultant bij Lenard Lenard) op het podium staan. Daarnaast is de conferentie gevuld met diverse workshops en educatieve programma’s over ondernemerschap, paneldiscussies over de (sub)thema’s en netwerkmomenten.

Deelnemen & meer informatie

Maatschappelijk betrokken en ondernemende young professionals kunnen zich vanaf nu aanmelden voor NedMI via de website of via organisaties of overheden worden aangedragen om deel te nemen. Meer informatie over NedMI, de thema’s en sprekers van dit jaar, tarieven en inschrijving is te vinden op de website.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!