Topchefs vlammen in zomerrestaurant evenementenlocatie MariënhofTopchefs vlammen in zomerrestaurant evenementenlocatie Mariënhof
Back Back Nieuws

Topchefs vlammen in zomerrestaurant evenementenlocatie Mariënhof

17 juni 2020

We mógen weer, maar laten we het dan ook heel speciaal én groots aanpakken. Dat vonden vier Amersfoortse topchefs. Marco Blok (MEI), Kars van Wechem (De Saffraan), Barry Hamstra (restaurant Tollius) en Pépé Topper (The Bakery) halen in juli en augustus het beste uit zichzelf. Onder de naam ‘FIER. Smaakmeesters in de Mariënhof’ verzorgen ze samen, vanaf 1 juli, wekelijks vier smaakvullende avonden met wisselende gerechtjes. De lekkerste pop-up van Nederland geeft iedere gast voor anderhalve meter energie.

Grondlegger van het idee, Pieter Aalbers van de Mariënhof, vorig jaar winnaar van Nationale Meeting Award, heeft de laatste tijd meer ruimte dan hem lief is. Hij en wijnleverancier Jan van der Schans brachten hierop de vier chefs aan tafel, waarna de samenwerking werd beklonken. Veel bedrijven - lokaal en nationaal - zetten er de schouders onder. Het initiatief wordt nu al omarmd: ‘Dan merk je hoe diep de behoefte zit. FIER is een prachtige kans om de stad van Johan van Oldebarnevelt, Piet Mondriaan, Miss Montréal en Wudstik te leren kennen.‘

Concept

Marco Blok: ‘We zien er een uitdaging in om onze diepste passie voor smaak weer te kunnen delen. We laten die zo samensmelten, dat een uitdagend geheel vormt. Denk ook niet dat we een diner doen met wat gangetjes, dat is niet het concept.’ Alle chefs koken samen één menu, maar geven wekelijks bij toer­beurt leiding aan de keuken. Elke week is er dus een volledig nieuw menu met elke week een andere chef.

RIVM-norm

De reserveringsmailtjes stromen inmiddels binnen. Sinds vandaag zijn de lijnen officieel open en kan er vanaf de nieuwe website www.fier-amersfoort.nl worden geboekt: ‘Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe restaurateurs, marketeers en leveranciers uit deze stad willen verrassen, verbinden en verzorgen.

Binnen de RIVM-norm verwelkomt FIER maximaal 80 gasten per avond. De Singelzaal en Rôtisserie zijn 12 meter hoog, alles is goed geventileerd en de tafels staan op minimaal anderhalve meter. Ook gaat de ingang van de Mariënhof aan de Zuidsingel voor de gelegenheid weer open. Deze heeft een eigen toiletgroep en garderobe. De hygiënebeloftes, zoals die ook op de website staan, zijn eenvoudig na te leven.

Foto > Rodney Kersten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!