Back Back Nieuws

Top Gears' Stig maakte Amsterdam onveilig

22 oktober 2009
Het was ‘m echt: The Stig, de anonieme coureur van BBC-programma Top Gear die altijd gehuld is in een wit racepak en dito helm. Ter promotie van de Top Gear Live World Tour die van 21 tot 24 januari in de RAI te zien is, bracht hij dinsdag een bezoek aan onze hoofdstad.

Veel bekijks
Records brak hij dit keer niet, bekijks trok hij des te meer. Zo begon hij zijn Amsterdamse bezoek op een sloep door de gracht. Maar zelfs op volle kracht vooruit ging het hem nog niet hard genoeg. Daarom verruilde hij de boot voor een sneller vervoermiddel en vervolgde hij zijn weg in een oranje Spyker.

Op de bon geslingerd
De sterke arm der wet moest er zelfs nog even aan te pas komen, en deze keer niet om een bekeuring uit te schrijven voor een snelheidsovertreding. Deze keer was de politie er als de kippen bij toen the Stig zijn Spyker pontificaal op het Spui parkeerde. En dat is zelfs in tolerant Nederland niet toegestaan. De beroemde TopGear-coureur werd dan ook zonder pardon op de bon geslingerd. Deze tegenvaller moest hij even afreageren daarom reed hij hierna ‘spinnend’ nog een paar rondjes in de Gashouder op het Westergasterrein.

Beelden van het bezoek van The Stig aan Nederland zijn te zien op youtube.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!