Top deelnemersveld voor FEI Driving World CupTop deelnemersveld voor FEI Driving World Cup
Back Back Nieuws

Top deelnemersveld voor FEI Driving World Cup

19 oktober 2022

Jumping Indoor Maastricht is de tweede kwalificatie van acht om de FEI Driving World Cup die traditioneel zijn finale zal hebben in het Franse Bordeaux. De vijf deelnemers zijn nu door een loting aangewezen voor JIM: Koos de Ronde (NED), Benjamin Aillaud (FRA), Michael Brauchle (GER), Boyd Exell (AUS) en last but not least IJsbrand Chardon (NED). De organisatie heeft de wildcard toegekend aan de Belgische topmenner Glenn Geerts. 

Nederland top vertegenwoordigd

Nederland wordt goed vertegenwoordigd door IJsbrand Chardon en Koos de Ronde. IJsbrand Chardon is in goede vorm, hij won onlangs in het Italiaanse Pratoni del Vivaro een individuele zilveren medaille en een gouden medaille met het Nederlandse team. Een prachtige toevoeging aan de immense lijst van successen van deze 61-jarige legende. Wereldkampioen in 1988, 1992, 2002 en 2008, winnaar van de wereldbeker in 2016 en Europees kampioen in 2017. In totaal won hij 14 gouden teammedailles tijdens Wereld- en Europese kampioenschappen. 

IJsbrand neemt aan vier kwalificaties deel en Maastricht stond bovenaan zijn wensenlijstje. ‘Maastricht is een super wedstrijd. De piste is geweldig en alles is super geregeld. Goede stallen, goed losrijterrein en natuurlijk rijdt je voor eigen publiek, dat geeft wel een extra dimensie.’ Koos de Ronde zal ongetwijfeld voor de overwinning gaan. Hij wist in 2018 de allereerste kwalificatie in Maastricht op spectaculaire wijze te winnen. 

Concurrentie

IJsbrand en Koos zullen geduchte tegenstand krijgen van de Australiër Boyd Exell, de huidige Wereldkampioen. Exell wist in 2019 de wereldbekerkwalificatie van Maastricht te winnen. De 50-jarige die zijn basis heeft in Valkenswaard, wist zesmaal de wereldtitel te veroveren en won achtmaal de wereldbeker finale. Een tegenstander om rekening mee te houden.

Verder komen de Fransman Benjamin Aillaud en de individuele bronzen medaille winnaar van het Wereldkampioenschap in Pratoni del Vivaro Michael Brauchle uit Duitsland aan de start. De 33-jarige Glenn Geerts maakt het zestal compleet. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!