Back Back Nieuws

Ton Fiere wordt algemeen directeur M-Lab

23 februari 2011
Ton Fiere wordt benoemd tot algemeen directeur van M-Lab, het laboratorium voor muziektheater in Amsterdam-Noord. Fiere vervulde verschillende managementfuncties bij Delta Lloyd.

 

Daarvoor studeerde hij Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1 maart treedt Fiere in zijn nieuwe functie als algemeen directeur en gaat hij zich focussen op de zakelijke bedrijfsvoering.

 

Plek in culturele landschap

Peter Prein, penningmeester van het bestuur van M-Lab geeft een reactie: ‘M-Lab heeft in vier jaar tijd een belangrijke positie ingenomen in het Nederlandse theaterlandschap. Maar het is tegenwoordig een behoorlijke uitdaging om een prachtig uitgewerkt initiatief als M-Lab een plek in het culturele landschap te laten behouden. Fiere heeft veel kennis en ervaring binnen de financiële wereld. We vertrouwen er op dat we met zijn aanstelling een volgende stap kunnen zetten.’

 

Door de wol geverfd

De huidige directeur Koen van Dijk blijft binnen de organisatie verantwoordelijk voor het artistieke beleid. Van Dijk: ‘Ik ben zeer verheugd met de komst van Ton Fiere. Hij heeft een grote liefde voor muziektheater en is zakelijk gezien door de wol geverfd. Door zijn komst kan ik me meer richten op de artistieke kant.’ Deze nieuwe samenwerking geeft Van Dijk ook ruimte om freelance schrijf- en regieopdrachten aan te nemen buiten M-Lab.

 

Succes van M-Lab

M-Lab ontwikkelde zich de afgelopen vijf jaar als het podium voor niet commerciële buitenlandse musicals en de ontwikkeling van nieuw Nederlands muziektheater. M-Lab werd meerdere malen onderscheiden met onder meer zeven John Kraaijkamp Musical Awards, de Ondernemersprijs van Amsterdam-Noord 2009 en de Prijs van de Kritiek 2010.

 

Meer informatie over het laboratorium voor muziektheater M-Lab is te vinden op www.m-lab.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!