Back Back Interview

Tom van Bergen: ‘Ik heb een speciaal zintuig dat mij op mooie dingen wijst’

25 april 2012

Benieuwd naar de human interest-verhalen van branchegenoten? Zoals: waar halen zij inspiratie vandaan, wat was hun grootste blunder en welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Maak deze week kennis met Event Personality Tom van Bergen, eigenaar van Thomas Vorm Omgeving.

Wie is Tom van Bergen?
Tom, geboren met de roepnaam Thomas leeft in zijn vrije tijd samen met zijn vrouw in een klein dorp maar wel lekker dicht in de buurt van zijn bedrijf. Heel binnenkort voor de eerste keer vader. Ik ga nu dagelijks naar mijn werk met Zena een 8 jaar oude Ridgeback die mij trouw volgt waar ik ook ga. Een hond in het bedrijf is leuk en het zegt ook direct iets over je bezoek als ze haar zien en begroeten.

Kort bedrijfsprofiel:
Thomas Vorm Omgeving is specialist in interieur en presentatie en geeft een ruimte de uitstraling die het verdient. Wij kijken graag met de opdrachtgever mee naar  het doel en de doelgroep die zij daarbij uitnodigen.

Mijn motto:
Kunnen wij u helpen? En de wereld een beetje mooier maken!

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb:
Liever gezegd het mooiste evenement dat wij hebben vormgegeven; dat is toch wel 100 jaar van Wijnen Corporate. 800 personen galadiner en drie dagen later een big party voor 2.500 gasten.

Hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie:
Veel kleinere people-to-people evenementen en de grotere evenementen, zwaar gesponsord met heel veel branding. Een nieuwe kans voor evenementen is een samenwerking van meerdere opdrachtgevers. Hierdoor ontstaan meerdaagse evenementen of, ook heel spannend, evenementen met meerdere doelgroepen die soms heel goed bij elkaar passen.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Dat ben ik zeker en de ontwikkeling in deze tijd boeit mij zeer!

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Ik heb een speciaal zintuig dat mij op mooie dingen wijst. Ik reis graag naar mooie plekken op de wereld en ik zie ook het mooie in de echte eenvoud. 

Mijn droom:
Ik heb geen hele grote projecten waar ik naar op kijk. Ik laat mij steeds de kans behouden om mooie concepten te blijven maken en mensen blij te maken met de verwezenlijking van goede producties.

Ik bewonder uit de evenementenbranche:
De grote bloemdecorateurs. Ik ben stapelgek op hele grote bloemstukken en dan het liefst een hele zaal vol.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen:
Kijk en richt je op de mensen die uitgenodigd zijn. Dit is belangrijker dan een knap ontwerp te maken op basis van de ruimte. Architecten maken deze fout nog wel eens, zij vergeten de mensen.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda:
Cirque du Soleil. Voor de rest laat ik mij verrassen door nieuwe evenementen. Boven aan de lijst staat nu een bezoek aan de Floriade.

Mijn grootste hobby:
Tijdens reizen op zoek zijn naar mooie dingen.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma:
Woonbladen en als tv-programma op het moment miljonair decorators.

Favoriete vakantieland en –stad:
VS en dan als stad New York, maar ook Sicilië of Toscane.

Van deze muziek ga ik helemaal los:
Een goede mix van wereld DJ’s als Afrojack en Tiësto.

De grootste blunder:
Dat gebeurt mij nog regelmatig zoals artiesten niet (her)kennen op een evenement.

Hoe ‘social media’ ben ik?
Ik Twitter er lustig op los onder de naam @thomaspuntnl. Ik LinkedIn maar ik ontdek ook dat het nog steeds veelal eenrichtingsverkeer is.

Over 5 jaar… :
Hoop ik dat de naam Thomas een merknaam is en direct een mooi beeld oproept bij een grote groep mensen in de regio. En wellicht dan ook een beetje beroemd in een stukje Duitsland.

Wat niemand van mij weet/verwacht:
Ik ben na 16 jaar Thomas nog steeds onrustig bij de voorbereiding en realisatie van een grote productie. Ik ben zelf ook veel kritischer dan de opdrachtgever.

Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche:
Zorg dat je als toeleverancier van deze branche topkwaliteit levert. Focus op diepgang van je mogelijkheden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!