Back Back Nieuws

Toezichthouders uit non-profit stimuleren elkaar op gezamenlijk congres

10 juni 2011
Het congres ‘Toezicht houden in de toekomst’ heeft de eerste editie succesvol afgesloten. Voor het eerst waren toezichthouders uit zorginstellingen, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en kinderopvang bijeen om van elkaar te leren. 'Deze cross-over is geslaagd: de meer dan 300 deelnemers gaven aan dat zij het ‘kijkje in de keuken’ bij een andere branche zeer waardevol vonden,' vertelt Marga Groot Zwaaftink van CommGres, het bureau dat de organisatie van deze edtiie in handen had.

De opdrachtomschrijving bevatte nadrukkelijk de taak om mee te denken met de inhoud van het programma en de werving van deelnemers.

Ontspannen sfeer 
'Via ons netwerk hebben wij de dagvoorzitter, Hans de Boer, kunnen vastleggen. Doordat hij een goede bekende is van onder andere keynote spreker Jan Peter Balkenende, zorgde hij meteen voor een ontspannen sfeer. Daarnaast is hij zelf toezichthouder, wat het publiek erg waardeerde omdat dit duidelijk terug te horen was in de vraagstelling en kennis van zaken. Het resultaat was, dat de dagvoorzitter sterk heeft bijgedragen aan de doelstelling om mensen van de vier verschillende ‘bloedgroepen’ met elkaar in contact te laten komen, elkaar te begrijpen,' zo legt Marga uit.

Keynote sprekers

De ochtend bestond uit drie keynote sprekers die vanuit de wetenschap, politiek en maatschappelijke invalshoek hun visie gaven op toezicht: Prof. dr. Jaap W. Winter, Prof. dr. Jan-Peter Balkenende en Jan Terlouw. De middag werd benut om in workshops, waar de vier sectoren aan elkaar waren gekoppeld door tafelschikkingen, praktijkervaringen uit te wisselen.

Op de foto: Jan Terlouw en dagvoorzitter Hans de Boer

Fotografie: Punkmedia (bekijk hier de volledige fotoreportage)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!