Back Back Nieuws

Toekomstige eventmanagers op bezoek bij Claus

19 maart 2008
Veertig studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Hogeschool voor Economische Studies (HES), die de studierichting Experience & Event Marketing volgen, waren deze week in Claus Hotel & Event Center bijeen voor een rondleiding, een praktijkopdracht en een gastcollege over eventmanagement. De studenten hadden een leerzame dag met een informatief programma.

Er was veel aandacht voor het vakgebied van de eventmanager. Aan de hand van een case bedachten de studenten in teams naar eigen inzicht een gepast eventconcept. Daarna kregen de studenten een presentatie van creatief manager Femke Ramaker van Dechesne & Boertje. Het gastcollege met als thema “creatie” was bedoeld om de toekomstige eventmanagers te laten zien hoe een evenement in de praktijk tot stand komt.

Claus Hotel & Event Center in Hoofddorp werkt nauw samen met verschillende hogescholen. De samenwerking vindt vooral plaats op het gebied van stages, gastlezingen en talentscouting. Claus vindt de samenwerking belangrijk omdat de studenten hierdoor kennismaken met het bedrijf en inzicht krijgen in de mogelijkheden voor stages en banen na hun opleiding.

Rick Claus:“Het feit dat we een evenementenlocatie zijn, maar ook over een internationaal hotel beschikken, spreekt de studenten erg aan. Als zij hier voor de eerste keer komen en zien wat wij allemaal te bieden hebben, zijn ze aangenaam verrast. Ons totaal product; het hotel, één van de grootste evenementenlocaties van Nederland, de verschillende restaurants, bars, een bos- en strandpaviljoen en een bowlingcentrum, gaat een stap verder dan menig andere evenementenlocatie. Alles op één locatie is uniek.”

Aan het einde van de middag werden de praktijkopdrachten van de studenten door het salesteam van Claus beoordeeld. De groep studenten met de best uitgewerkte case won een leuke prijs, een geheel verzorgd avondje uit in Claus Event Center.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!