TOBACCO Theater sluit aan bij GreenbookingsTOBACCO Theater sluit aan bij Greenbookings
Back Back Locaties

TOBACCO Theater sluit aan bij Greenbookings

13 juni 2024

TOBACCO Theater Amsterdam heeft besloten om zich aan te sluiten bij Greenbookings waarmee ze gezamenlijk een concrete stap zetten naar duurzaam ondernemen en meer milieubewustzijn.

Duurzame evenementenbranche als doel

Meer dan 2% van alle CO2-uitstoot op de aarde wordt veroorzaakt door de evenementen- en vergaderbranche en de hieraan verbonden reisbewegingen. Dat kan en moet anders, vindt Greenbookings. De visie van deze stichting is dan ook om de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend te verduurzamen. Het doel is om vanaf 2026, samen met alle aangesloten locaties, per jaar minimaal 250.000 bomen te planten over de hele wereld om zo een deel van deze CO2-uitstoot te compenseren.

Online systeem voor duurzaamheid

Locaties die zijn aangesloten bij Greenbookings werken samen via een online systeem. Dit systeem rekent direct uit hoeveel bomen er kunnen worden geplant met 0,5% van het boekingsbedrag per evenement of vergadering. Zowel de locatie als de boeker krijg de mogelijkheid om naast dit aantal nog een extra bijdrage te doen.

Verantwoord ondernemen

Erik van Wilsum, D’Erikteur en eigenaar bij TOBACCO Theater: ‘Door onze steun ook aan Greenbookings te geven brengen wij ook hier op een laagdrempelige manier duurzaamheid en milieubewustzijn bij zowel onze opdrachtgevers onder de aandacht.’

Greenbookings is trots op deze samenwerking met deze zeer bewust opererende theaterlocatie en staat klaar om meerdere theaters te betrekken in hun streven naar duurzaamheid. ‘Door deze samenwerking kunnen organisatoren steeds meer locaties in Nederland selecteren die aangesloten zijn bij Greenbookings', zegt Fabian van Beek namens Greenbookings.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!