Back Back Nieuws

Time Out ontwikkelt OlympicGame op Papendal

09 mei 2008
In de aanloop naar de Olympische Spelen in Beijing heeft organisatieburo Time Out in samenwerking met Ritense Interactive de OlympicGame ontwikkeld. Op en rond het epicentrum van de Nederlandse Olympische sport, Papendal, is een fascinerend spel ontwikkeld waarbij GPS en mobiel internet een centrale rol spelen.

Het doel van het spel is het behalen van zoveel mogelijk gouden, zilveren en bronzen medailles voor het land waarvoor je uitkomt. Elk team doet dit door het beantwoorden van vragen, het scoren van zoveel mogelijk punten bij de Olympische sporten en opdrachten en het op de juiste manier afleggen van de route.

Ieder team wordt uitgerust met een Nokia 6630 met digitale camera en mobiel internet en een GPS. Via de mobiele internet pagina kun je opdrachten lezen, vragen beantwoorden, hints opvragen en kun je de stand real-time in de gaten houden... Vooraf heb je geen idee van de route die je gaat afleggen.

Pas nadat een opdracht, sportactiviteit of locatievraag succesvol is afgerond volgt er een nieuw waypoint via SMS. Gedurende de OlympicGame wordt jouw team door de spelleiding verrast met bonusopdrachten waar je extra punten mee kunt verdienen. Mits je ze op een ludieke wijze uitvoert! Na afloop van de Game kun je de foto’s en de scores op de speciaal voor jou ingerichte website bekijken.

Spanning is er tot aan het moment dat het sterkste land het hoogste schavot van erepodium betreedt! Het spel is verder uit breiden door de inzet van “Oud Olympiërs” die de sportactiviteiten begeleiden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!