Tilt ontvangt alsnog provinciale subsidieTilt ontvangt alsnog provinciale subsidie
Back Back Nieuws

Tilt ontvangt alsnog provinciale subsidie

31 mei 2021

Tot hun grote verrassing is de door Tilt aangevraagde provinciale subsidie alsnog toegekend. Ondanks de positieve beoordeling kreeg Tilt in juni 2020 geen geld toegewezen. In de nieuwe beoordeling komt Tilt uit op een volledige toekenning en eindigt bijna bovenaan in de ranglijst van 68 culturele instellingen die deze subsidie hadden aangevraagd. 

Literatuur krijgt plaats

Literatuur krijgt hiermee de plaats die het dubbel en dwars verdient in Noord-Brabant weer terug. Tilt kan dankzij de subsidie vol inzetten op het organiseren van nieuwe literaire publieksactiviteiten. We kunnen investeren in het versterken van schrijfopdrachten voor jonge en gevestigde auteurs en zetten in op talentontwikkeling, onder andere samen met onze literaire partner Watershed in Eindhoven.

Overwinning in het culturele veld

Bijke Aarts, artistiek leider van Tilt: 'Ik ben heel blij dat Tilt en 13 andere culturele organisaties alsnog een toekenning krijgen. Dat is een overwinning in het culturele veld voor Noord-Brabant. Maar mijn gevoel is dubbel. De gevolgen van de gebrekkige procedure en de vele fouten die zijn gemaakt, zijn enorm. Ze hebben veel invloed gehad op de getroffen organisaties en hun culturele programmering. Dit had nooit zo mogen gebeuren.' Tilt kijkt er ontzettend naar uit om nieuwe plannen te maken, haar publiek weer te ontmoeten en samen verhalen te laten leven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!