Back Back Nieuws

Tijdsbesparing voor eventmanagers dankzij onderzoek naar kenmerken publieke events

29 mei 2013
Het marketingteam van ‘Van der Maarel Sfeermeesters’ (bestaande uit Barry van de Wall en Diewertje Reekers) heeft dit voorjaar onderzoek gedaan naar de unieke kenmerken van de verschillende soorten publieke events die plaatsvinden tijdens de zomermaanden. Door de kenmerken, doelgroepen en doelstellingen van verschillende events  te onderzoeken, te kaderen en vervolgens te integreren met hun kennis en ervaring binnen eventstyling, is er een basis gelegd voor een reeks nieuwe stylingconcepten, gericht op publieke (zomer) events. Van der Maarel Sfeermeesters wil met deze stylingconcepten de eventorganisator inspireren en werkdruk weghalen bij het bedenken en het geven van invulling aan de styling het zomerevent.

Aansluiting op kernwaarden en doelgroep
Barry van de Wall: ‘De styling van publieksevenementen vraagt om een specifieke invulling! Vaak wordt, door tijdsdruk bij organisatoren, inrichting van bijvoorbeeld een paviljoen of VIP lounge tot het laatste moment bewaard. Wij willen hierop anticiperen door een stukje voorwerk te doen en te zorgen dat de styling op voorhand past bij hun kernwaarden en doelgroep. Door de ontwikkeling van deze zomerse Stylingconcepten proberen wij organisatoren ontlasten in een toch vaak drukke periode’.

Creativiteit en diversiteit
Door een variëteit aan gerichte stylingconcepten als inspiratie aan te bieden, wil Van der Maarel Sfeermeesters ervoor zorgen dat de organisator niet vanaf scratch hoeft te bedenken wat hij wil met de inrichting van zijn locatie, ruimte of lounge. ‘De organisator kan altijd aangeven wat hij nog wil toevoegen of aanpassen binnen het concept, om het event persoonlijke of specifiek te maken. Zij blinken uit in organiseren, wij in de creatie en design van de styling. Wij vinden het daarom onze taak om hen hierin te ondersteunen en adviseren.’ Geeft Diewertje Reekers aan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!