Back Back Nieuws

Tijdelijke infrastructuur van De Boer Structures op de Olympische Spelen Londen 2012

16 maart 2013
Nog nooit in de geschiedenis van de Spelen was er zo veel tijdelijke infrastructuur nodig als op de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 in Londen. Daarom wees de organisatiecommissie LOCOG De Boer Structures aan om 50.000 m² aan tijdelijke accommodaties te verwezenlijken, waaronder de grote eetzaal voor de sporters en de VIP-ruimte in het Olympic Hospitality Centre. Daarnaast werd er een tijdelijke terminal op vliegveld Heathrow aangelegd.

Grote eetzaal
De Boer was onder meer verantwoordelijk voor het bouwen van de Main Dining Hall, een enorme eetzaal van 80 bij 240 meter. In deze enorme kantine werd de catering verzorgd voor de meer dan 15.000 sporters die meededen aan de Olympische en Paralympische Spelen.

Modulaire zaal
De grote eetzaal was opgebouwd binnenin een Delta spaceframe-structuur van De Boer en bood een grondoppervlakte van 18.000 m² en 1.200 m² luifeloppervlak. Hier werden sporters dagelijks van zo'n 50.000 maaltijden voorzien.

Olympic Hospitality Centre
Ook had De Boer de taak om ten behoeve van het Olympic Hospitality Centre een accommodatie te bouwen voor vertegenwoordigers van het Internationaal Olympisch Comité en wereldwijde partners en sponsors van de Spelen. Voor de VIP-hospitality bouwde het bedrijf vier van zijn uiterst veelzijdige Delta Emperor-accommodaties naast een Delta Vista en een Jumbo Aluhal. In totaal realiseerde De Boer met het Olympic Hospitality Centre bijna 6000 m² aan tijdelijke accommodatie.

Opslag en winkels
In het Athletes’ Village bouwde De Boer daarnaast uiteenlopende structuren voor bijvoorbeeld het bezoekerscentrum, merchandise-verkoop, winkels, bagageopslag, mediacentra, opslagplaatsen en een transportcentrum. Deze gebouwen telden in totaal meer dan 21.000 m² aan accommodaties zoals A-frame, Chalet, Delta en Pyramid.

Aanvullende diensten
Niet alleen leverde De Boer de structuren, maar het bedrijf was ook verantwoordelijk voor het coördineren van onderaannemers voor extra diensten zoals fundering en grondwerk, vloerbedekking, afwerking, elektriciteits- en waterleidingen, verwarming en ventilatie, binnenwanden, toiletten en verlichting.

Terminal London-Heathrow
Iets verder van het Olympic Park wachtte De Boer de taak om voor de British Airports Authority een tijdelijke terminal op het vliegveld London Heathrow aan te leggen naast Terminal 5. Die opdracht maakte deel uit van de investering van 20 miljoen pond die BAA deed om de honderdduizenden extra passagiers tijdens de Spelen aan te kunnen. De Olympische terminal was ingericht om te doen denken aan een Londens park, met planten, bankjes, bomen en nep-hertjes.  Ook waren er Britse iconen te vinden zoals een rode telefooncel en een dubbeldekkerbus.

Duurzaamheid
Voor LOCOG is duurzaamheid een centraal thema. Daarom was meer dan 85% van het Olympic Hospitality Centre door De Boer opgebouwd uit opnieuw bruikbare onderdelen. De materialen die speciaal voor de Spelen waren gemaakt, werden na afloop uit elkaar gehaald en uitgedeeld aan goede doelen binnen Londen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!