Back Back Nieuws

Tiende Colouring Senses van start

02 juli 2006

De tiende editie van Colouring Senses gaat vandaag van start. Het dansevenement in Den Haag dat tot 8 juli duurt trakteert zowel deelnemers als publiek op een aantal speciale dansvoorstellingen waarin jeugddans op verschillende manieren centraal staat. Op maandag 3 juli in het Lucent Danstheater komt het Nederlandse danstalent aan bod in Night of Young Talent. Tijdens Gala of Dutch Dance, op dinsdag 4 juli, staan 's Nederlands meest gerenommeerde dansgezelschappen in de schijnwerpers van het Lucent Danstheater. Woensdag 5 juli staan het Spuiplein en Theater aan het Spui geheel in het teken van jeugdcultuur en dans in Youth on the Move. Colouring Senses draagt met deze publieksvoorstellingen de Nederlandse expertise op het gebied van jeugddansactiviteiten naar buiten.

Tijdens Colouring Senses geven Night of Young Talent, Gala of Dutch Dance en Youth on the Move als publieksvoorstellingen de verschillende dimensies van het dansende kind extra gestalte: aansluitend op het dagthema The Young Artist van maandag 3 juli, presenteren de vooropleidingen van Koninklijk Conservatorium, Codarts / Rotterdamse Dansacademie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ Dansacademie, Fontys Dansacademie en Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas zich in Night of Young Talent. Deze unieke voorstelling geeft een uitstekend beeld van het aanstormend jong Nederlands danstalent en de deskundigheid waarmee zij worden opgeleid en begeleid.


In het verlengde van The Young Audience, het dagthema van dinsdag 4 juli, vindt Gala of Dutch Dance plaats: een ode aan die professionele Nederlandse dansgezelschappen die speciale dansvoorstellingen voor jongeren en kinderen maken. Introdans Ensemble voor de Jeugd brengt met Black Cake van choreograaf Hans van Manen, Susto van Paul Lightfoot en Sol León en The Envelope van David Parsons een programma vol amusement. Het Internationaal Danstheater voor de Jeugd zorgt tijdens Met Handen en Voeten voor een humoristische dansvoorstelling vol opzwepende ritmes. Shakespeare Shuffle van Meekers Uitgesproken Dans toont hoe verrassend en toegankelijk Shakespeare eigenlijk is. In het associatieve Zandmannetjes van Merkx & Dansers staan hebberigheid en jaloezie in nauw contact met samen zijn en samen delen. Animatie, mechaniek en realiteit zijn de ingrediënten van het aandoenlijke Kruimeldief van David Middendorp / Korzo Producties.


Woensdag 5 juli staat het Colouring Senses programma in het teken van Youth Culture. In dit kader vindt die middag van 13.00 - 18.30 Youth on the Move plaats op het Spuiplein en in het Theater aan het Spui. Op drie verschillende podia, het Urban-, Fusion- en Werelddanspodium staan in demonstraties en workshops de meest uiteenlopende dansstijlen centraal die steeds prominenter onderdeel uitmaken van de hedendaagse jongerencultuur.
Youth on the Move is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het Lucent Danstheater, Theater aan het Spui en het Spuiplein in Dansstad Den Haag zijn bij uitstek de locaties om de Nederlandse kennis op het gebied van dans voor én door jongeren internationaal te profileren.


Colouring Senses wordt georganiseerd onder impuls van Dance and the Child International (daCi), een non-profit organisatie met als doel het internationaal bevorderen en ontwikkelen van dans voor kinderen en jongeren.
De organisatie is in 1978 ontstaan uit de succesvolle eerste editie van Dance and the Child International Conference gehouden aan de Universiteit of Alberta, Edmonton in Canada. Een jaar later werd daCi uitgenodigd deel te nemen aan het Conseil International de la Danse (CID), UNESCO, waar daCi sinds 1980 een autonoom en volwaardig onderdeel van uitmaakt. Sindsdien is één van de doelstellingen van daCi om één maal in de drie jaar ergens op de wereld een daCi Conference te organiseren.


De kaartverkoop voor Night of Young Talent op maandag 3 juli en Gala of Dutch Dance op dinsdag 4 juli is reeds van start gegaan bij de kassa van het Lucent Danstheater (telefoon: 070 88 00 333). Inschrijven voor Colouring Senses kan via de website www.daci2006.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!