Back Back Nieuws

Tien topbestuurders stoppen autosleutel voor tien dagen in kluis

10 oktober 2012
Tien topbestuurders van Nederlandse bedrijven gaan de uitdaging aan en laten vanaf vandaag - Dag van de Duurzaamheid - tien dagen lang hun auto staan. Vanochtend leverden zij hun autosleutels in bij burgemeester Bolsius van Amersfoort en Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, die deze achter slot en grendel opborgen.

Low Car Diet
Hiermee ging het sein op groen voor het Low Car Diet. Om het milieu te sparen, maken de topbestuurders in de komende tien dagen alleen gebruik van de deelauto’s van Greenwheels, de trein, de OV-fietsen en elektrische scooters van NS, bus, metro, tram en de flexibele kantoorruimten van Regus NS station2station. Met deze bijzondere actie willen NS, Greenwheels, Regus en Urgenda laten zien dat ketenmobiliteit de stap is naar een duurzame toekomst.

Actie
Het Low Car Diet wordt georganiseerd door Urgenda, Regus, Greenwheels en NS en is de eerste actie op de dag van de duurzaamheid. ‘Met deze actie willen wij zo veel mogelijk mensen wijzen op de keuzemogelijkheden die er zijn als duurzaam alternatief voor de auto of die je juist samen met de auto kan gebruiken‛, aldus Michiel van Roozendaal, directievoorzitter van NS-dochter NedTrain en binnen NS verantwoordelijk voor duurzaamheid. ‘Naast goed zijn voor het milieu kan je juist in het openbaar vervoer ook goed werken, lezen, ontspannen of mensen ontmoeten‛.

Topbestuurders en autoliefhebbers
De volgende tien topbestuurders stopten vanmorgen hun autosleutel voor de komende tien dagen in de kluis: 1) Eduard Schaepman, CEO van Regus; 2) John Reynders, Marketing & Operations Director Microsoft; 3) Stef Kranendijk, CEO van Desso; 4) Jeroen van Loon, Managing Director Duisenberg School of Finance; 5) Pieter Jongstra, CEO van Ernst & Young; 6) Thomas Heerkens, CEO van Landal GreenParks; 7) Ewoud Goudswaard, CEO van ASN Bank; 8) Diederik Schonebaum, CEO van Strukton; 9) Maurice Koot, CFO ABN Amro Lease; 10) Huib Morelisse, CEO van Nuon. Naast de 10 topbestuurders nemen twee bekende autoliefhebbers deel: Michiel Mol, ondernemer & mede-eigenaar van Force India F1 en Jaco Bijlsma, hoofdredacteur Autovisie.

Verslag
Tijdens de ‘tiendaagse’ doen de deelnemers via twitter (#lowcardiet), Facebook en blogs persoonlijk verslag van hun belevenissen. Tijdens hun reis met het OV kunnen de deelnemers op NS-stations ook gebruikmaken van de vergadervoorzieningen en flexibele werkplekken van Regus NS station2station die het nieuwe werken en reizen ondersteunen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!