Ticketverkoop Tomorrowland Winter van startTicketverkoop Tomorrowland Winter van start
Back Back Nieuws

Ticketverkoop Tomorrowland Winter van start

19 september 2019

De ticketverkoop voor de 2e editie van Tomorrowland Winter is gestart. Vanaf afgelopen zaterdag konden de 7-dagen pakketten aangekocht worden en de festivalgangers kunnen nu zaterdag 21/09 ook hun ‘Mysterious 4 days package’ reserveren. Met 4 overnachtingen in het hart van het wintersportgebied, 3 dagen festivalticket en een 4 dagen lift & ski pass voor het volledige Alpe d’Huez GrandDomaine Ski, is dit pakket de garantie op de ultieme Tomorrowland Winter beleving. Voor Tomorrowland Winter 2020 wordt er letterlijk en figuurlijk een tweede hoofdstuk geschreven van‘The Book of Wisdom’, het thema van de 15e zomereditie dat afgelopenzomer plaatsvond. De wintereditie zal immers doorgaan onder het thema 'The Book of Wisdom, The Frozen Chapter'.

De ultieme muzikale (wintersport)vakantie

Wist je dat het wintersportgebied Alpe d’Huez Grand Domaine Ski, tot de beste skigebieden ter wereld behoort? In 2017 ontving het gebied de prijs voor‘beste skistation van Europa’. De cijfers spreken dan ook voor zich; 250 km aan skipistes verspreid over 135 pistes, de langste skipiste ter wereld (La Sarenne 16km lang) en le Pic Blanc (3.330m) als hoogste punt. Denk daarbij nog de 300 dagen zon per jaar, waardoor het gebied ook de bijnaam ‘Ile au Soleil’ heeft. Maar ook de niet-skiër zal tijdens Tomorrowland Winter ruim aan zijn trekken komen. Het gebied bulkt immers van de ‘niet-ski’ activiteiten. Dit is de unieke setting waarin de 25.000 bezoekers van Tomorrowland Winter ook dit jaar in zullen terechtkomen!

Indrukwekkende cijfers

Het festivalterrein van Tomorrowland Winter strekt zich uit van Alpe d’Huez Les Bergers, gelegen in het hart van het dorp, tot over het hele skigebied. De organisatie verwacht 25.000 bezoekers uit 94 landen. Er zijn 8 stages verspreid over het skigebied en Alpe d’Huez zelf, waaronder: Een mainstage van 60m breed en 22m hoog, twee overdekte stages met als blikvanger de Garden of Madness en de hoogste stage op Le Pic Blanc, op een adembenemende 3.300m hoogte. Voor de line-up worden meer dan 100 dj’s van over de hele wereld overgebracht. Naast grote namen als Lost Frequencies, Kungs en Martin Garrix, is ook aandacht voor lokaal talent, waaronder DJ Galluxy, de artiestennaam van Geoffrey Gallucci, een 26-jarige melkboer uit de streek.

Tastes of the World 

Er is een aan de regio en het seizoen aangepast Tastes of the World food-aanbod met aanwezigheid van Franse en Belgische topchefs.
Tijdens de opbouw van Tomorrowland Winter zijn maar liefst 700 personen aan de slag. Op de festivaldagen zelf stijgt dit aantal naar 1.800 personen crew. Hierbij ook heel wat lokale mensen en leveranciers. Tomorrowland Winter kon vorig jaar terugblikken op een zeer geslaagde eerste editie. De goede samenwerking tussen organisatie en lokale overheden is daar niet vreemd aan. De organisatie wist zich gesteund door 120 militairen van de Gendarmerie de l’Isère, 22 brandweerlieden, 90 EHBO artsen en de reddingsdiensten van CRS des Alpes.

Internationaal publiek

Jean Yves Noyrey, burgemeester van Alpe d’Huez was alvast erg positief over de eerste editie van Tomorrowland Winter: 'Het resultaat van deze eerste editie is zeer positief voor ons. Zowel op vlak van veiligheid en de aanwezige festivalgangers. Deze kwamen van over de hele wereld en ontdekten vaak voor het eerst Alpe d’Huez en het Alpe d’Huez Grand Domaine Ski. We hebben dus een nieuw en zeer internationaal publiek kunnen bereiken. We hopen dan ook dat we velen van hen opnieuw kunnen verwelkomen, niet alleen voor Tomorrowland 2020, maar ook daarbuiten.'

Tickets

Tomorrowland Winter, The Book of Wisdom, The Frozen Chapter, 14–21 Maart 2020 te Alpe d’Huez, France

Vanaf 14 september 2019 gaan de 'Mysterious 7 days Packages' in verkoop en vanaf 21 september2019 gaan de 'Mysterious 4 days Packages' in verkoop.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!