Thunderdome Never DiesThunderdome Never Dies
Back Back Nieuws

Thunderdome Never Dies

28 oktober 2019

Thunderdome Never Dies staat garant voor een trip down memory lane. Op dinsdag 12 november kan het publiek Thunderdome Never Dies voor de eerste keer op het grote doek beleven in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. Tegelijk met deze publiekspremière vindt ook de officiële feestelijke première plaats op dezelfde locatie.

Pioniers van toen, zoals Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk (oprichters van ID&T), François Maas (brandmanager) en Sander Groet (oprichter Mysteryland), kijken terug op de begindagen van Thunderdome, terwijl DJ’s als DJ Promo, The Prophet, Dano, Gizmo en Drokz hun ervaringen met Thunderdome delen. Thunderdome Never Dies is gemaakt door regisseurs Ted Alkemade en Vera Holland met Bob Alkemade als director of photography.

Hardcore

Thunderdome bracht in 1992 een totale revolutie in het uitgaansleven op gang en werd de grondlegger van ons grootste culturele exportproduct: dancemuziek. In 2017 kwam Thunderdome, na een stilte van 5 jaar, terug. Door Thunderdome groeide hardcore muziek tot ver buiten de landsgrenzen. Gabber werd de grootste jongerencultuur die Nederland ooit gekend heeft.

Beelden Thunderdome feesten

In de tachtig minuten durende film wordt teruggekeken op het ontstaan en de geschiedenis van één van de sterkste jongeren/muziekculturen van Nederland en ver buiten de landsgrenzen. Uiteraard komen ook de fans van toen en nu aan het woord. De gesprekken worden ruimschoots afgewisseld met beelden van de roemruchte Thunderdome-feesten.

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

De première van Thunderdome Never Dies is te beleven in de moderne megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs Utrecht (14 zalen, 3.010 stoelen). Vlak naast de plek waar het Thunderdome (het feest) dit jaar plaatsvindt.

Kaarten zijn hier te verkrijgen.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!