Back Back Nieuws

Thema Keukenhof 2011: Duitsland; Land van Dichters en Denkers

01 februari 2011
Duitsland; Land van Dichters en Denkers is het thema van Keukenhof 2011. Highlights in het themajaar zijn verschillende inspiratietuinen met Duitse accenten, het bloembollenmozaïek van de Brandenburger Tor met meer dan 100.000 bollen en een speciale themaroute. De officiële opening Keukenhof 2011 wordt verricht door mevrouw Bettina Wulff, echtgenote van de Duitse Bondspresident Christian Wulff.

 

Traditionele kleurenpracht

Ondanks het strenge winterweer is er onder de grond van Keukenhof in Lisse sprake van grote organische activiteit. In de afgelopen maanden zijn zo’n zeven miljoen bloembollen geplant, die rond het aanbreken van de lente voor de traditionele kleurenpracht van de internationale bloemententoonstelling zullen zorgen.

 

Ieder seizoen een themaland

Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Het themaland staat centraal in het park en zorgt voor veel publiciteit in het betreffende land. In 2011 blijven wij dicht bij huis. Onze ‘buren’ zullen van 24 maart tot en met 20 mei centraal staan als ‘Duitsland; Land van Dichters en Denkers’.

 

Aandacht voor Duitsland

Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan Duitsland, de tweede exportmarkt voor bloembollen en het land waar de meeste buitenlandse bezoekers aan Keukenhof vandaan komen. In 2010 passeerden ongeveer 135.000 oosterburen de poort van Keukenhof en dat was ca 17% van het totaal aantal gasten.

 

Keukenhof is voor het publiek toegankelijk vanaf 24 maart tot en met 20 mei.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!