Back Back Nieuws

Thema 'Evenement en Veiligheid' op Nationaal Evenementen Symposium

21 april 2011
Het Nationaal Evenementen Symposium 2011 vindt plaats op 12 mei in de GelreDome te Arnhem met als thema ‘Evenement en Veiligheid: kwaliteit en beoordeling’. De branche en de overheid zoeken naar handvatten voor de kwaliteit en beoordeling van evenementen. Die handvatten zijn er of zijn in ontwikkeling en komen samen tijdens het symposium.

 

Rol als vergunningverlener

Er worden duizenden evenementenvergunningen aangevraagd, maar dat gebeurt overal op een andere manier. Er wordt veel gekeken naar risico’s, maar daarvoor bestaat geen eenduidige systematiek. De gemeente moet zijn traditionele rol als vergunningverlener bespreken met de veiligheidsregio. En toch moet een klein evenement makkelijk en snel gemeld of vergund kunnen worden, zonder teveel administratieve rompslomp.

 

Vele initiatieven

Er zijn vele initiatieven gaande om te werken aan een multidisciplinaire beoordeling van evenementen. De resultaten van deze initiatieven worden deze dag gepresenteerd. Ook de hulpmiddel om te komen tot een eenvormige behandeling van evenementen, zal deze dag ten doop gehouden worden.

 

Omgaan met de risico’s

Samen met de betrokken partijen wordt gekeken hoe met risico’s en restrisico’s moet worden omgegaan. In een serie workshops wordt de verdieping gezocht van de actuele onderwerpen. Al met al een noodzakelijke dag, voor de mensen die werken in de evenementenbranche, maar ook vooral voor betrokken overheden en adviseurs.

 

Samenwerking tussen initiatiefnemers

De Vereniging van Evenementenmakers VVEM en de Vereniging voor Evenementen en Horeca Beveiliging VEHB organiseren en presenteren dit symposium. De ervaringen van deze branchepartijen en de groeiende deskundigheid van betrokken overheden, hebben geleid tot een intensieve samenwerking. Het symposium toont de actuele resultaten.

 

Meer informatie over het Nationaal Symposium 2011 is hier te vinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!