Theater De Oranjerie opent haar deurenTheater De Oranjerie opent haar deuren
Back Back Nieuws

Theater De Oranjerie opent haar deuren

28 september 2023

Roermond krijgt haar theater terug: na een verbouwing van ruim anderhalf jaar beschikt De Oranjerie niet alleen over een prachtige zaal van allure, maar ook over een aantal sfeervolle ontmoetingsruimtes. Een keur aan artiesten, jonge aanstormende talenten en talloze verenigingen kunnen weer de bühne beklimmen en het publiek kan, na een lange pauze, plaatsnemen in de comfortabele roze stoelen.

Alle registers open

Met het Muziektheater Cuypers, een van de grote regionale producties die werd omarmd door De Oranjerie, werden vorige week de eerste meters op de bühne gemaakt. Nu maakt De Oranjerie zich op voor de officiële opening met maar liefst 750 genodigden.

Rob Polman, directeur van TheaterHotel De Oranjerie: ‘Trots dekt de lading bij lange na niet. De prestatie die ons team en alle professionals en organisaties de afgelopen twee jaar hebben laten zien, is ongelofelijk. Van een krater van vijf meter diep tot een hagelnieuw theater. Als ik zie wat we samen hebben neergezet, dan ben ik niet alleen trots, maar ook enorm dankbaar. Wat een teamwork! Uiteraard is er goed nagedacht over de duurzaamheid, we hebben in elke fase van de bouw gebruik kunnen maken van de nieuwste, slimme en groene innovaties.’

Een ode aan de stad

Op dit moment werken diverse artiesten aan een Remunjs spektakel dat het publiek meeneemt in een bijzonder verhaal dat symbool staat voor de rol die De Oranjerie als theater voor Roermond heeft. voorstelling staat symbool voor het nieuwe theater, de grote verbondenheid met de stad, maar ook voor de unieke programmering. Met sterke symbolen die de identiteit van onze stad vormen, wordt het publiek meegenomen in een bijzonder verhaal.

Wees welkom

Om zoveel mogelijk mensen een kijkje te geven in het theater hebben we open dagen georganiseerd waar geïnteresseerden zich voor in konden schrijven, door de enorm grote belangstelling zijn deze al geheel uitverkocht. Maar er zullen snel nieuwe data volgen. Maar ook zonder die open dagen is hier iedereen welkom.

De gouverneur van de provincie Limburg en de burgemeester van Roermond vervullen de officiële openingshandelingen. Voor de kersverse burgemeester van Roermond Yolanda Hoogtanders meteen een prachtige kennismaking met de stad. Ook de Oberbürgermeister van partnerstad Mönchengladbach is bij de opening aanwezig. Een mooi moment om alle banden tussen inwoners uit Roermond, de regio en het grensgebied verder te versterken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!