Back Back Nieuws

Theater & Congres Orpheus drie dagen in het zonnetje tijdens jubileumviering

19 maart 2015
Theater Orpheus kijkt terug op een geslaagde jubileumviering. Drie dagen lang stond het theater bol van feestelijke activiteiten met de opening van de speciale jubileumexpositie, de lancering van het Ondernemerspodium en een theaterfestival als afsluiter. 

Jubileumexpositie 
Op de eigenlijke 50ste verjaardag van Orpheus, donderdag 12 maart, vond de opening van de jubileumexpositie plaats. De jubileumexpositie bestaat uit een veertigtal werken, gemaakt door Apeldoornse kunstenaars, rondom het thema podiumkunsten. Nog niet eerder was zo een thematisch uitgebreide kunstexpositie te bezichtigen in het theater en congrescentrum.
De werken zijn verspreid door het hele pand, van vergaderzaal tot restaurant; de expositie is daarmee voor iedereen toegankelijk.

Ondernemerspodium
Op vrijdagmiddag werd Het Ondernemerspodium powered by Orpheus geopend in het bijzijn van 100 Apeldoornse ondernemers. Hiervoor werd de Rabobankzaal omgebouwd naar een bruine kroeg, met op het eind van de vlakke vloer een groots podium.
Het Ondernemerspodium is een nieuw initiatief van Orpheus en legt de verbinding tussen het theater en de ondernemers van Apeldoorn, door middel van inspirerende sessies en een pakket vol zakelijk/cultureel voordeel. Het Ondernemerspodium zal bijzondere podiumevenementen in Apeldoorn gaan realiseren.  Een (inhoudelijk) spetterende show, met medewerking van enkele ondernemers, cabaretiers en dansgroep Come Correct vormde het startsein van het Ondernemerspodiumseizoen 2015-2016.

Theaterfestival
Zaterdag 14 maart was het de gehele dag feest in Orpheus met een gratis toegankelijk theaterfestival. De dag begon in een grote circustent voor het gebouw met taart en koffie voor alle 700 vroege vogels. Verdeeld over de dag mocht Orpheus zo’n zesduizend bezoekers verwelkomen.
Het festivalprogramma bestond uit diverse theatershows, kindervoorstellingen, workshops en allerlei activiteiten in de foyers. ’s Avonds sloot de Apeldoornse band Van Zanten het feest gepast af en ging het tot in de late uurtjes door.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!