Back Back Nieuws

Ten seconds of fame op scherm Rembrandtplein

21 november 2008
Van 26 november tot en met 2 december maakt Sony Ericsson het voor voorbijgangers mogelijk een foto te maken van zichzelf die vervolgens levensgroot te zien is op het gigantische scherm boven de Escape aan het Rembrandtplein in Amsterdam.

Tegenover het enorm grote sc'herm wordt een interactieve webcam in een Abri ingebouwd. Door middel van een 'touch through glass' button wordt de webcam geactiveerd en kunnen voorbijgangers in deze Abri een foto maken van zichzelf, die vervolgens dankzij een internetverbinding te zien is op het immens grote LED scherm boven de Escape. De foto’s zijn ook terug te vinden op deze website.

Een dergelijke actie heeft nog niet eerder plaatsgevonden en Sony Ericsson heeft dan ook een primeur op het gebied van outdoor advertising. Diverse partijen zijn betrokken bij dit unieke project. JCDecaux tovert de Abri om tot fotostudio en heeft de samenwerking met T-Mobile en DTA geïnitieerd. T-mobile verzorgt het dataverkeer en zorgt ervoor dat de foto’s die gemaakt worden in de Abri veilig naar een server verstuurd kunnen worden.

Dit buitenreclame project is onderdeel van de introductie campagne van de Sony Ericsson C905.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!