Back Back Nieuws

TEDx Amsterdam 2010 in Stadsschouwburg: Science & Fiction

19 augustus 2010
In 2009 vond de eerste editie plaats van het congres TEDx Amsterdam. De pers sprong er bovenop, mensen buitelden over elkaar heen om een gratis kaartje te bemachtigen en er was een wachtlijst van meer dan 4.500 mensen. Ondanks dat TEDx Amsterdam geen subsidie krijgt, werd er geen entreegeld gevraagd. TEDx werkt op het invite-only principe.  

Afwisselende gebieden
TEDx is al jaren een fenomeen in de Verenigde Staten. Sinds 1984 komt een groep van Hollywoodsterren, politici uit Washington en ondernemers uit Silicon Valley jaarlijks samen om met elkaar ideeën over de toekomst uit te wisselen. Sprekers uit afwisselende gebieden die 18 minuten de tijd krijgen om hun verhaal te vertellen.

Science & Fiction in Stadsschouwburg
Datzelfde uitgangspunt geldt voor Nederland; de tweede editie van TEDx Amsterdam vindt dit jaar plaats op 30 november in de Stadsschouwburg, met het thema Science & Fiction. “TEDx staat voor ideas worth spreading, dus wij zijn op zoek naar mensen die een idee te verkondigen hebben, of die een idee van een ander verder kunnen brengen,” aldus organisator Jim Stolze.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!