Technische mogelijkheden Flint geven meerwaarde aan evenementenTechnische mogelijkheden Flint geven meerwaarde aan evenementen
Back Back Locaties

Technische mogelijkheden Flint geven meerwaarde aan evenementen

24 oktober 2017

Het zou een quizvraag kunnen zijn voor event professionals: welk theater ligt het meest centraal in Nederland? Het antwoord: Flint in Amersfoort. Precies veertig jaar geleden opende Flint de deuren, op een steenworp afstand van het kadastrale middelpunt van ons land. Flint combineert het beste van twee werelden: het pure theatergevoel gaat samen met multifunctionaliteit en flexibiliteit.

De afdeling Evenementen & Congressen in Flint betrekt de afdelingen Techniek en Horeca nadrukkelijk bij de (zakelijke) evenementen in het theater. Zodra een extern bedrijf een evenement wil organiseren in Flint, schuift technische man Johan van der Vegt aan. Zijn tips en aanwijzingen zorgen voor een extra meerwaarde en verdieping van het concept. Hij geeft meteen enkele voorbeelden. 'Onze technici zien er op toe dat het licht in de theaterzalen na de lunch net iets feller is dan 's morgens. Dat bevordert de concentratie van de gasten. Ook bedenken we originele en effectieve presentatietechnieken op schermen. Is er sprake van een kleine groep, dan creëren we een intieme ruimte door de juiste belichting, afscheidingen en door het inklappen van tribunes'.

Een receptie op het toneel

Johan van der Vegt gaat voor in een rondleiding door Flint. Onderweg stipt hij links en rechts aan hoe de afdeling Techniek eventconcepten kan versterken met technische ingrepen. We bekijken eerst de indrukwekkende Rabobank Theaterzaal; rood pluche, twee balkons en 800 zitplaatsen. Geschikt voor presentaties, congressen en vergaderingen. Johan laat iets verrassends zien: het podium kan verlengd worden. 'Dat maakt het mogelijk om een diner of receptie te houden op de toneelvloer.' Dineren op het podium: de gast in de rol van de ster van het theater.

De AFASzaal, die we daarna binnenlopen, is ideaal voor grootschalige presentaties, beurzen en informatiemarkten. Maar... ook hier kan veel meer, dankzij de flexibele techniek. Johan van der Vegt: 'Als we de tribunes inklappen, ontstaat een lege ruimte, die we op allerlei manieren kunnen invullen. Wil men een discussie, dan creëren we een Lagerhuisopstelling. Natuurlijk kan de AFASzaal ook omgetoverd worden tot een feestruimte voor een receptie, walking dinner of een spetterend feest. Gasten herkennen de ruimte niet terug als wij alles in korte tijd hebben omgebouwd.'

  • Technische mogelijkheden Flint geven meerwaarde aan evenementen
  • Johan van der Vegt
    Johan van der Vegt
  • Technische mogelijkheden Flint geven meerwaarde aan evenementen
  • Technische mogelijkheden Flint geven meerwaarde aan evenementen

In Flint zijn allerlei soorten combinaties van evenementen mogelijk: een plenaire sessie in de Rabobank Theaterzaal, een beurs in de foyer en een feest of diner in de AFASzaal. Johan: 'Zijn er meerdere producties tegelijkertijd, dan houden we de groepen gescheiden. Dat kan door de groepen te ontvangen bij de verschillende entrees en door afscheidingen te gebruiken. Zo behoudt elke groep z'n exclusiviteit.'

De magie van het theater

Onze weg vervolgend door de foyer wijst Johan terloops op een charmant pop up podium; ideaal voor een band of ander entertainment. 'Tevens geschikt als radiostudio, tentoonstellingsruimte of kleedruimte', stipt Johan aan. De magie van het theater proef je overal. Zo is het dak van het smaakvolle TREK theaterkeuken & café volgeschreven met handtekeningen van acteurs, cabaretiers en theaterproducenten. Duizenden touwen, afkomstig van het oude trekkenwandsysteem, dienen als dakdecoratie. De sfeer van cabaret en revue tref je ook in de artiestenfoyer, die zich kenmerkt door een ongedwongen huiskamergevoel. 

Vergaderen in kleinere kring, voor groepen van 20 tot 100 personen, is mogelijk in de moderne, transparante Panoramalounge en VIPlounge. Deze lounges zijn een oase van openheid met veel licht en ruimte. Parallel- en subsessies zijn mogelijk in diverse break out ruimtes.

Catering loopt op wieltjes

Naast de afdeling Techniek denkt ook de chef kok uit de theaterkeuken mee met het eventconcept. De culinaire invulling sluit zoveel mogelijk aan bij het thema van de bijeenkomst. Liefst met een twist naar het theater. Lunches worden bijvoorbeeld regelmatig uitgeserveerd op theaterplanken en flightcases. Lekker eten en drinken kan overal: niet alleen in het restaurant. Dankzij meubilair op wieltjes zijn de hapjes daar, waar de gasten zijn. Dat kan zelfs buiten: het buitenterrein wordt regelmatig benut voor barbecues en kampvuur concerten. Food workshops, lunches, streetfood, walking dinners, proeverijen en recepties; het is er allemaal mogelijk. 

Na de rondleiding blijft het gevoel hangen dat Flint een toverdoos is, waar de medewerkers de magie van het theater en de vele technische mogelijkheden inzetten om elk evenement bijzonder te maken. 

Door > Jan Jacobs

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!