Tech-startups halen investeringen op tijdens UPSTREAMTech-startups halen investeringen op tijdens UPSTREAM
Back Back Nieuws

Tech-startups halen investeringen op tijdens UPSTREAM

27 mei 2022

Mede dankzij het ondernemersevenement Upstream in Rotterdam heeft e-waste-bestrijder Valyuu in 2021 een investering van €600.000 opgehaald. Dit gebeurde tijdens de Golden Egg Check StartupRoulette, waar investeerders worden gekoppeld aan veelbelovende startups. Het duurzame bedrijf wist investeerder Golden Egg Check binnen te slepen. Met de investering van €600.000 zet Valyuu een stap vooruit in hun strijd tegen e-waste. Naast Golden Egg Check stapten ook een aantal bekende angels in waaronder de oprichters van Swapfiets, Afterpay, Invested (Anna Brandt & Noor van Boven) en een aantal impact investeerders die ook in FastNed en Crisp hebben geïnvesteerd.

€600.000 voor een circulaire elektronicamarkt

Golden Egg Check toonde interesse in het vooruitstrevende Valyuu en de manier waarop zij de elektronicamarkt verduurzamen. Valyuu geeft elektronische producten zoals telefoons, tablets en laptops een nieuw leven en vermindert zo e-waste. Grondstoffen worden bespaard en slechte uitstoot wordt voorkomen. CEO en medeoprichter van Valyuu Ferhat Topuz legt uit: ‘Bij Valyuu maken we de elektronicamarkt circulair. Naast de 53 miljoen ton e-waste per jaar, loopt de economie jaarlijks bijna €100 miljard mis door elektronica weg te gooien in plaats van te recirculeren. Wij zijn ontzettend blij met de investeringen van Golden Egg Check en de bekende angels en verwachten dat onze impact in een versnelling komt.’ Aldus Topuz.

StartupRoulette: goudmijn voor jonge startups

De investeerders kwamen in contact met Valyuu tijdens Upstream dat jaarlijks plaatsvindt in Rotterdam. Dit jaar zal het driedaagse evenement volledig draaien om de thema’s: capital, talent & growth. Het event is voor startups, scale-ups en investeerders een perfecte plek om nieuwe samenwerkingen aan te gaan. De deelnemers zijn op zoek naar kapitaal, nieuwe markten en toptalent. 

‘Wij hebben deelgenomen aan het speeddaten met investeerders tijdens Upstream en pitchten onze businesscase aan drie zinvolle en zorgvuldig op ons afgestemde investeerders. Binnen een uur vonden wij een goede match en inmiddels hebben wij een investering van ruim een half miljoen binnen.’ Ferhat Topuz, CEO en medeoprichter Valyuu.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!