Teambuilding? Paintfest!Teambuilding? Paintfest!
Back Back Nieuws

Teambuilding? Paintfest!

29 september 2022

Paintfest opent haar deuren op zaterdag 1 oktober aan de Wibautstraat 45 in Amsterdam. De studio is de eerste Europese studio die volledig is ingericht om gasten een schilderij te laten (na)schilderen, onder de bezielende leiding van een instructeur, terwijl ze genieten van een glas wijn.  

Iedereen kan schilderen

‘We maken kunst voor iedereen toegankelijk - ook voor mensen die op de kleuterschool de laatste keer een schilderkwast hebben aangeraakt’, zegt Maarten Mulder, directeur van Paintfest. ‘Bij ons gaat het niet alleen om het creatief bezig zijn, maar ook om gezellig met anderen samenzijn. Een wijntje hoort daar natuurlijk bij.’

De instructeurs bij Paintfest worden artiesten genoemd en nemen alle deelnemers stap voor stap mee bij het maken van het schilderij van die avond. Aan het einde van de twee uur durende sessie heeft iedere deelnemer een kunstwerk gemaakt om trots op te zijn.

Paintfest is bijna iedere dag open en is ook beschikbaar voor bedrijfsevenementen of privéfeesten. Mulder heeft zelf geen achtergrond in kunst. Hij komt uit de horecawereld en bracht dit idee, samen met een investeerder, over uit Amerika. In de Verenigde Staten zijn ‘Paint and Sip Parties’ erg populair.

Grand opening

Tijdens de Grand Opening op zaterdag 1 oktober zal Sarah van Soelen meeschilderen. Deze stijlvolle vrouw zal haar eigen meesterwerk maken. In de andere studio zal tijdens de Grand Opening Robin Singels, als stijlicoon uit Amsterdam, meeschilderen. Robin weet als geen ander wat er speelt in het Amsterdamse uitgaanscircuit en zal Paintfest goed uittesten. Robin legt graag haar outfits vast op Instagram en zal dat ook vanuit de Paintfest studio doen. De schilderijen die door Robin en Sarah worden gemaakt zullen eerst bij Paintfest aan de Wibautstraat worden tentoongesteld. Daarna zullen ze op een online veiling worden verkocht. De opbrengst zal worden gedoneerd aan de Hersenstichting. 

De opening aan de Wibautstraat is slechts een eerste stap. Mulder is ambiteus. ‘We zijn nu al bezig met het verbouwen van twee studios in Rotterdam en zullen daar binnen een paar maanden opengaan’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!