Teambuilding met dieren: roofvogels trainen Teambuilding met dieren: roofvogels trainen
Back Back Nieuws

Teambuilding met dieren: roofvogels trainen

03 mei 2023

Er zijn talloze manieren om een teambuildingworkshop in te vullen. Een bijzondere en spannende optie is om dit te doen met roofvogels en uilen. Het biedt een unieke kans om de band tussen teamleden te versterken en tegelijkertijd te genieten van de majestueuze schoonheid van deze prachtige dieren. Tijdens de workshop leren de deelnemers over de eigenschappen van roofvogels en uilen - zoals hun jachttechnieken, zintuigen en speciale vaardigheden.

Een van de belangrijkste doelen van zo'n workshop is het versterken van de communicatie tussen teamleden. Om dit te bereiken, worden de deelnemers uitgedaagd om samen te werken om de roofvogels te trainen en te laten vliegen. Dit vereist niet alleen dat ze effectief communiceren, maar ook dat ze leren luisteren naar elkaar en elkaars ideeën respecteren. Het vergt onderlinge vertrouwen en het nemen van risico's, want de deelnemers moeten samenwerken om de vogels op te vangen of te laten vliegen. 

Leiderschap, verantwoordelijkheid en teamdynamiek

Andere belangrijke factoren zijn het versterken van leiderschap en verantwoordelijkheid. De deelnemers leren hoe ze de vogels moeten trainen en leiden, wat een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfbeheersing vereist. Dit kan de deelnemers helpen om hun eigen leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en te verbeteren, wat uiteindelijk ten goede komt aan het team als geheel. Een teambuilding workshop met roofvogels en uilen kan ook bijdragen aan een betere teamdynamiek en een hogere mate van verbondenheid. Door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel en te genieten van de ervaring van het werken met deze majestueuze dieren, kan er binnen het team een sterkere onderlinge band ontstaan. De samenwerking en productiviteit van het team zal op de lange termijn verbeteren.

Al met al een unieke en effectieve manier om de communicatie, leiderschap, verantwoordelijkheid en teamdynamiek te verbeteren en bovendien een spannende en uitdagende ervaring die niet snel zal worden vergeten. Birds@Work Valkerij komt graag naar een locatie van uw keuze met een 12tal verschillende roofvogels en uilen. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!