Back Back Nieuws

Team Wijkpastoraat Bloemhof winnaar van de 1e Feijenoordse Buitenkeuken kampioenschappen

08 oktober 2013
'Elk team heeft wel een lekker dingetje', zegt Paul de Graaf, voorzitter Eetbaar Rotterdam. De viskoekjes met verse mango van het team Vliegwiel vind hij spectaculair lekker. 'De groene saus van het Somalische team is heerlijk.' Chef Hubert waardeert de presentatie en garni.

Wethouder Korrie Louwes vindt de pizza echt goed en een eervolle vermelding waard. De nipte dagwinnaar met een punt voorsprong voor het Vliegwielteam is het Wijkpastoraat Bloemhof. 'De Turkse en Pakistaanse gerechtjes vulden elkaar mooi aan, er zijn kruiden uit de tuin gebruikt, alles ziet er goed uit.'

Koken in het Groen
Volgend weekend is Koken in het Groen 12 oktober te gast op de educatieve Tuin de Enk in Vreewijk (Enk 182) en zondag 13 oktober op de Oranjeboomstaattuin (Oranjeboomstraat 169). Bezoekers zijn welkom om te proeven en toe te kijken vanaf 14 uur. Voor 3 euro is een strippenkaart te koop voor drie consumpties.

Meneer Reimers (RTL 4) wethouder Korrie Louwes, Kok Hubert, zangeres Ntjam Rosie, kookboekenschrijfster Caroline Zeevat, architect Cesare Peeren, culinair journalist AD Maarten van der Jagt en Nienke Bouwhuis van Krachtgroen zitten in de jury.

Drie dagen lang zijn de 1e Feijenoordse Buitenkeuken kampioenschappen te gast in drie tuinen. De teams worden gevormd door enthousiaste hobbykoks. Ze maken kleine gerechten: mezze, tapas, pasteitjes of fusion finger-foods. De gerechtjes zijn een samensmelting van oud, nieuw en diverse culturen.

De tuinen
De drie tuinen zijn ieder voor zich pareltjes van de stad. Educatieve tuin de Enk wordt de mooiste tuin van Rotterdam genoemd. De jonge tuin achter de Oranjeboomstraat is een groene oase met een stedelijke uitstraling. De Botanische Tuin Afrikaanderwijk is een Rijksmonument en wordt onderhouden door biologen en plantendeskundigen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!