Te Werve Buiten: het ultieme buitengevoel, in het kwadraatTe Werve Buiten: het ultieme buitengevoel, in het kwadraat
Back Back Locaties

Te Werve Buiten: het ultieme buitengevoel, in het kwadraat

10 april 2018

Wie het monumentale bruggetje van Landgoed Te Werve oversteekt, waant zich direct in een andere wereld. Dit 26 hectare tellende Rijksmonument ademt een mooie combinatie van historie en buitenleven uit. Precies op deze plek – wellicht de meest groene en rustige buitenlocatie van de hele Randstad - biedt Event Company met Te Werve Buiten voor het derde achtereenvolgende jaar een waanzinnige eventlocatie. Events.nl sprak over deze bijzondere plek met trotse ondernemer Mirco Cuppens.

Het landgoed is al prachtig, laat staan eventlocatie Te Werve Buiten. Wanneer mensen hier een feest of zakelijke bijeenkomst organiseren, is het alsof alles op z’n plek valt. Het is niet te missen dat deze buitenlocatie rust uitstraalt. En dat midden in de hectische Randstad. Gasten kunnen hier ongestoord genieten van comfort, natuurschoon en historisch erfgoed. Hier is het groen, van alle gemakken voorzien en toch onbewoond. Op de vossen, fazanten en konijnen na. Het klopt allemaal. Mirco Cuppens: ‘de passie van onze medewerkers en de ziel van het landgoed zijn hier goed voelbaar.

Aan het grote meer op het landgoed staat van mei tot half oktober een flextent van 250 m2, met aangrenzend een zonnig terras dat ook nog eens 200 m2 telt. Het overdekte gedeelte van de flextent is op frisse dagen aangenaam warm door heaters en bij wind en regen blijven alle gasten onder het gigantische doek droog. Het is comfortabel én gezellig: het ontbreekt gasten op deze plek aan niets. De locatie biedt ruimte aan events voor 50 tot 500 personen, in goed overleg zelfs uit te breiden. Te Werve Buiten staat garant voor hoogwaardige events met de laid-back sfeer van een dagje strand, maar dan midden in de natuur. 

Er zijn natuurlijk meer eventorganisaties die stellen dé buitenlocatie van Nederland te hebben. Te Werve Buiten is onderdeel van Event Company, net als De Lindenhof in Delft, Landgoed Te Werve in Rijswijk en Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn. Het is voor klanten dan ook lastig kiezen uit zo’n groot aanbod. Toch denkt Event Company met Te Werve Buiten iets unieks te bieden. Dat ‘unieke’ zit in meerdere dingen. Zo is deze locatie uiterst centraal gelegen, midden in de Randstad. Om er te komen hoeven bezoekers geen uren in de auto te zitten of naarstig te zoeken naar een parkeerplek. Hier kunnen alle gasten met gemak hun auto kwijt. Gratis. En er is meer.

Het is groen. Perfect voor evenementen en presentaties rond duurzaamheid en ecologisch ondernemen, en natuurlijk ook voor een romantische bruiloft of verjaardagsfeest.  Al dat groen wordt zorgvuldig onderhouden. Onder bezielende leiding van Kees Kort, al 75 jaar werkzaam op het landgoed en met zijn 90 jaar de oudste en trouwste kracht van landgoed Te Werve, verzorgt een compleet vrijwilligersteam met liefde het historische landgoed. Event Company is er trots op: ‘Wij zijn een bedrijf met bezieling en ongelooflijk loyale medewerkers en werken met plezier samen met de trouwe harde kern vrijwilligers.’

Het eten is geweldig. De keukenbrigade van Te Werve Buiten levert keer op keer culinaire verrassingen bij de informele borrels, presentaties, events, workshops, lunches en diners.  Denk aan versgebakken oerbrood, pulled pork en andere slowcooking gerechten, of vlees en vis van de barbecue. Maar denk ook aan Baskische tapas en gegrilde groenten tijdens de borrel of een stoer diner met live bereiding van geweldige wereldgerechten op de Kamado Joe: de keramische smoker. Smakelijk eten met goede wijn of een koud biertje en afsluiten met lekkere desserts.

Het is leuker dan aan het strand. Hier hebben gasten uitzicht over negen hectare water en volop recreatieruimte tot de beschikking. Geen file, niks hutjemutje, geen klagende badgasten en geen net-niet gevoel. Hier ervaren gasten het werkelijke buitengevoel: gaan en staan waar zij willen. Even een rustig plekje aan het water opzoeken. Een korte wandeling maken na het eten, de monumentale tuin van dichtbij bekijken. Bezoekers hoeven bij Te Werve Buiten niet achter de hekjes te blijven. Die zijn er namelijk niet. Een event op deze locatie betekent alle vrijheid om zelf te ontdekken hoe mooi de plek is en er ten volste van te genieten.

Misschien lastig visualiseren als het winter is, of wanneer het toevallig regent. ‘In het vroege voorjaar beginnen mensen voorzichtig met de organisatie van zomerse evenementen. Ze zeggen dan: laten we weer over buiten nadenken’, aldus Cuppens. Voor iedereen die dit wil doen tussen oktober en mei heeft Event Company en fantastische oplossing: de VR-bril. Wie de bril opzet, ziet de zonnige binnentuin, flextent, het terras en interieur en zelfs de drankjes in de koeling. Handig, want de ware magie van Te Werve Buiten is voelbaar van mei tot half oktober en moet het daaromheen vooral van de verbeeldingskracht hebben.

Event Company koestert deze buitenlocatie en terecht. Dit is een plek waar beleving en emotie samenkomen met luxe en natuur. Bovendien draait alles hier om klantbeleving. De VR-bril is hier een goed voorbeeld van. Te Werve Buiten is een absolute aanwinst, Cuppens: ‘Te Werve Buiten is een eventlocatie die klopt. Alles is er goed geregeld, het mag er informeel zijn en toch is er continu oog voor service en kwaliteit. Bovendien moeten onze klanten er een goed gevoel bij hebben, altijd.’ Daar heeft Mirco Cuppens geen woord van gelogen.

Door > Irene Campfens

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!