8 juni 2015

Taste of Amsterdam: levensgenieten in een high end ambiance

Rubrieken

Het is inmiddels een traditie geworden: elke zomer transformeert het Amstelpark vier dagen lang in een interactief culinair festijn. Tijdens Taste of Amsterdam koken (inter)nationale koks live voor het oog van de bezoekers, gaan hobby koks in kooktheaters zelf aan de slag met verse ingrediënten en presenteren toprestaurants zich met bijzondere hapjes en drankjes. Wijnproeverijen, kookworkshops door sterrenchefs en kookdemonstraties zorgen voor genieten op niveau in een aangename, luxe setting. Live muziek van hippe DJ’s, stralend weer en een festivalsfeer completeren de ‘good vibes’.

De formule – lekker eten en drinken in een high end ambiance – slaat al zeven jaar aan. ‘De kern van het evenement is hetzelfde gebleven,’ vertelt John Bes, samen met Henk-Jan Kakebeen organisator van Taste of Amsterdam. ‘We hebben een mix van trouwe partners. De één presenteert zich in een intieme setting, de ander pakt groots en spectaculair uit. Dat gaat heel goed samen. Natuurlijk proberen we elk jaar de formule verder te verbeteren. Dit jaar heeft Taste of Amsterdam meer dan ooit de look & feel van een festival,’ zegt hij, terwijl hij wijst naar het reuzenrad in de stand van Veuve Clicquot en de vele oergezellige foodtrucks, die her en der allerlei culinaire lekkernijen uitstallen.

Een van de trouwe partners waar John Bes het over heeft is Intertent. De tentenverhuurder uit Beverwijk is al vanaf de eerste editie verbonden aan Taste of Amsterdam. Het bedrijf levert de hagelwitte tentpaviljoens en stretch tenten. Allemaal brandschoon, kreukvrij en stijlvol afgewerkt met binnenbekleding, wanddecoraties en smaakvol meubilair. Op vrijdagavond 5 juni verzorgde Intertent in zijn eigen paviljoen in het Amstelpark een borrel voor relaties. In een luxe lounge setting, met muziek van DJ’s ENO-C en Lex Empress, bijzondere cocktails en verrassende hapjes, waarbij elk gerecht was bereid door een ander restaurant. Onder de 150 gasten veel spelers uit de eventwereld, onder andere vier topcateraars en een aantal eventbureaus.

Reusachtige keien als ankers
‘Waarom we al jaren voor Intertent kiezen?,’ herhaalt John Bes de vraag. Als antwoord wijst hij op een detail. ‘Op een aantal plekken in het Amstelpark is het moeilijk om de tentpaviljoens op de traditionele wijze te verankeren. Intertent heeft dat creatief en smaakvol opgelost door reusachtige keien te gebruiken voor de verankering. Effectief en esthetisch zeer geslaagd. Intertent denkt altijd mee en is zeer flexibel. Als het voor het evenement beter is dat er op het laatste moment iets gewijzigd zou moeten worden, dan springen ze er onmiddellijk op in. Ook als dat mocht betekenen dat er diep in de nacht nog een extra levering moet komen.’

Onder de gasten tijdens de relatie borrel van Intertent bevindt zich Hans Bregman, Manager Facilitaire zaken van Le Champion, organisator van onder meer de TSC Amsterdam marathon, de Egmond Halve Marathon en de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Afgelopen week verlengde Le Champion de samenwerking met Intertent door een nieuw driejarig contract af te sluiten. ‘We zijn tevreden over Intertent,’ vertelt Hans Bregman. ‘Intertent levert maatwerk en denkt heel actief mee. Het bedrijf doet altijd grondig research en blinkt uit in vooruitstrevende tentconcepten. En Intertent is heel flexibel: als de situatie er om vraagt leveren hun mensen extra inspanningen zonder te verwijzen naar de lettertjes in het contract.’

Gastheer Roland de Boer, directeur van Intertent, hoort de loftuitingen glimlachend aan. Roland de Boer: ‘Ons credo is heel eenvoudig: kwaliteit loont altijd. Daarom investeren we regelmatig in nieuwe materialen, zoals onlangs in de dakzeilen. Voor ons is het elke keer een feest om Taste of Amsterdam te mogen faciliteren. We hebben veel ervaring in culinaire evenementen, en onze filosofie past goed bij die van de organisatie. En als cadeautje hebben we vier dagen mooi weer, geweldig toch?’ Zelfs het dreigend onweer op vrijdagavond waait over; de meeste gasten gaan pas huiswaarts als de zon onder is.