Back Back Nieuws

Tarzan-experience audiovisueel hoogstandje

23 augustus 2007
Ter promotie van de musical Tarzan heeft hoofdsponsor Fortis op de boulevard van Scheveningen een boomhut laten plaatsen, waarin bezoekers een onvergetelijk vleugje van de legende van Tarzan meekrijgen. Nikolaas en Beets kreeg de opdracht van Newsjob en Avent de boomhut in te richten en de bezoekers een indrukwekkende 58 seconden mee te geven.

Niek van Veelen, eigenaar Nikolaas en Beets: “Succes staat of valt ook in dit geval met een goed scenario. Voor de uitvoering van ons werk was het een enorme pré dat we hierin mochten meedenken. Het moest spectaculair zijn en het ís spectaculair geworden! Bezoekers weten niet wat ze overkomt en dat in één minuut tijd. Voor het bewerkstelligen van deze onvergetelijke Tarzan-ervaring hebben wij vier breedbeeld monitoren, led verlichting, stroboscopen, een ‘windeffect’ en vijf audiokanalen gebruikt.”

“Op de vier monitoren draait een montage van 66 filmclips en 45 stilstaande beelden uit de promotiefilm. De montage is gemaakt met de Wings Platinum multi-display master van AVStumpfl, het systeem waar wij overwegend mee werken en volledig in gespecialiseerd zijn. Het licht in de boomhut wordt vanuit het systeem aangestuurd via DMX, het geluid via een externe MOTU audiokaart met tien kanalen, de flits- en windeffecten gaan via door Wings aangestuurde relays.”

Nikolaas en Beets is gevestigd in Haarlem en gespecialiseerd in soft-edgeblending, widescreen- en multiscreen toepassingen en showcontrolsystemen. Ook leveren zij de daarvoor benodigde apparatuur en decors. Het werkgebied van Nikolaas en Beets is breed: ze zijn actief bij evenementen, theater, stands, musea en exposities.

De boomhut is 21 augustus officieel geopend door Ron Link en Chantal Janzen. Zij vertolken de rollen van Tarzan en Jane in de musical Tarzan. Via de trap aan de voorzijde kunnen bezoekers het optrekje van de musicalsterren betreden om deze na een spectaculaire minuut aan de achterzijde weer te verlaten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!