Back Back Column

Tamara Chaloulakos: Veters vast en lopen maar

20 juli 2010

Het is weer zover, de Nijmeegse Vierdaagse, het gemoedelijkste evenement van Nederland, is losgebarsten! Ik maak dit evenement nu voor het vierde jaar mee en het is ieder jaar weer een feest. Dinsdagmorgen startten ruim 40.000 wandelaars aan vier dagen bikkelen. Albron is nauw betrokken bij de Vierdaagse, want we zijn sponsor en verzorgen al jaren met veel plezier het eten en drinken op de ‘Wedren’; het start- en finishterrein van de Vierdaagse. Dit doen we vanuit een grote dubbeldekstent en diverse verkoopunits. We verkopen allerlei broodjes, snacks, ijs, maar ook verse fruitsalade en smoothies. De opbouw is donderdag begonnen en zondag openden we ‘de deuren’ voor het publiek. Wandelaars halen op zondag of maandag namelijk hun startbewijs op en blijven – zeker met dit mooie weer – nog even hangen op de Wedren om de typische Vierdaagsesfeer te proeven. Zo waren de eerste twee dagen al gezellig druk.

Meerstemmig toegezongen
Vanwege de hitte is men vanmorgen eerder gestart en was de tent al om 02:00 uur ‘s ochtends (!!) geopend. Wandelaars die hun eerste kopje koffie bestellen troffen geen medewerkers met een ochtendhumeur: traditiegetrouw worden vroege starters meerstemmig toegezongen door een vaste club enthousiaste medewerksters die de ochtendshift draaien. Zo begint de wandeldag al goed! Normaal gesproken verzorgt Albron geen publiekscatering langs de route, maar vandaag is een uitzondering: op verzoek van de Vierdaagse-organisatie hebben we langs de route twee waterpunten om de dorstige wandelaar van extra water te voorzien.

Very Important Wandelaars
Nieuw dit jaar is het Albron VIP (of eigenlijk VIW)-Terras voor onze Very Important Wandelaars. Elke wandelaar is natuurlijk bijzonder, maar sommigen verdienen net wat extra service; de jongste en de oudste, degene die het vaakst heeft gelopen of het verst heeft gereisd om te kunnen lopen. Onze privébutler James verwacht gasten van uiteenlopende pluimage op zijn Terras. De VIPs worden bij terugkeer vertroeteld, krijgen de lekkerste hapjes en drankjes en hebben vanaf hun loungebank het beste uitzicht op de Wedren. Wandelaars zijn over het algemeen bescheiden mensen, maar we hopen ze toch zover te krijgen dat ze zich in de watten laten leggen de komende dagen….

Huis DJ’s
Ook de Vierdaagse ‘huis-DJ’s’ Wipneus & Pim’ zijn weer van de partij. Op dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag kunnen wandelaars lekker swingen en vooral meedoen met de hilarische acts van dit duo op het grote podium. We trakteren de wandelaars nu voor het vierde jaar op deze show en het is ieder jaar weer een groot succes. Je kunt het je niet voorstellen, maar honderden mensen doen vrolijk mee met de polonaise nadat zij 50 kilometer in de benen hebben!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!