Taets verandert in epicentrum voor kaasindustrieTaets verandert in epicentrum voor kaasindustrie
Back Back Eventcase

Taets verandert in epicentrum voor kaasindustrie

10 January 2025

Wauw! Een snelle blik op de website van Taets Art en Event Park laat zien dat het terrein aan het water maar liefst bestaat uit vier panden met meerdere evenementruimtes. Van intiem en knus tot groots modern of industrieel met karakter; op het Taets-terrein in Zaandam kun je nog alle kanten op. En dat is precies waar Henry van der Loo, mede-eigenaar van Vanderloo events, al ruim tien jaar zo lyrisch over is. Henry: ‘De diversiteit is zo fijn! Elk type event kun je er neerzetten.’ Afgelopen najaar was het een besloten kaasbeurs voor zo’n duizend genodigden waar ruimte Yada Yada voor werd ingezet.

Vanderloo events bestaat inmiddels 41 jaar, waarvan de laatste 23 onder leiding van de tweede generatie Van der Loo’s; broers Henry en Laurens. 

Henry: ‘Met ons evenementenbureau bieden we totaaloplossingen bij het organiseren van evenementen. We doen alles van conceptontwikkeling tot decorbouw en van productie tot aan een evacuatieplan. Daar valt het vinden van een geschikte locatie ook onder. In die hoedanigheid kennen we Taets als locatie inmiddels heel goed. Je kan er terecht voor events van intiem formaat tot groot.’ En met groot wordt écht groot bedoeld; tot zelfs ruim 12.000 bezoekers!

Kaasprofessionals onderling

Zoals Vanderloo een familiebedrijf is, is Velder – de grootste kaasdistributeur van Nederland – dat ook. Om het jaar organiseert Velder een heus kaasevent, waarbij ze voor hun achterban gelegenheid creëren om relaties uit te nodigen. Een klassieke beurs, maar dan rondom alles wat kaas ademt. Henry: ‘Voor deze beurs had Velder een aantal wensen voor een locatie. Het moest goed bereikbaar zijn, voldoende parkeerplekken hebben en er moest genoeg stroom gefaciliteerd kunnen worden voor de koeling van alle kazen. We kwamen al snel uit bij Taets, want we weten ook dat het qua vierkante meters perfect was voor dit formaat event - inclusief alles wat erbij komt kijken.’

De beleving rondom kaas

Elk evenement begint bij een goed concept. Dus ging het team van Vanderloo om tafel met het Velder-team voor een brainstorm. Henry: ‘Kaasleveranciers, decorbouwers, koks, het hospitality team: het is belangrijk om het concept voor iedereen duidelijk te maken, zodat het op alle vlakken goed wordt doorgevoerd. Natuurlijk gaan kaas en een borrel hand in hand, maar voor deze beurs wilden we de ambacht rondom kaas in een modern jasje steken.’ Het thema werd ‘Tastify: het proeven, zien en ruiken van kaas’. Na een route langs zestig stands van kaasleveranciers, komt de bezoeker terecht bij het horecaplein met live cooking met kaas, kaas pairing met bier en wijn, kaasproeverijen en vooral een hoop gezelligheid. Henry: ‘Velder wilde met de beurs, naast informeren, mensen ook bij elkaar brengen. Het horecaplein was natuurlijk de ideale plek om te netwerken middenin een wereld van kaas.’

Zuivel, zuivel en nog meer zuivel

Op dezelfde dag organiseerde Vanderloo events bij Taets nóg een evenement van een andere zuivelgigant: Friesland Campina. De gedachte achter dit veel kleinere event was om terug te gaan naar het ambacht. Henry: ‘Het ging om een besloten ontbijt en lunch voor het managementteam. Een van de fijnste dingen van Taets is de veelzijdigheid en diversiteit aan gebouwen op het terrein. Een intiemere opzet in een van de kleinere gebouwen is net zo makkelijk als iets groots neerzetten in een van de grote evenementenruimtes en in dit geval was het voor ons natuurlijk ook heel praktisch dat beide evenementen plaatsvonden op hetzelfde terrein. Daardoor ontstond een leuke kruisbestuiving, want Velder nodigde Friesland Campina uit op hun beurs. Dat was een kwestie van een straatje oversteken.’

Vraag je Henry naar een tweede fijne eigenschap van Taets, dan zegt hij zonder aarzeling: ‘We voelen ons altijd welkom! Ook als een event op korte termijn plaats moet vinden kunnen we er bijna altijd vanuit gaan dat het antwoord ‘ja’ is.’

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 24.0147 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 24.0147 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!