Back Back Nieuws

Swiss Energy & Climate Summit vanuit Neptunus conferentiehal

16 september 2013
In Bern vond op 11 en 12 september het eerste Swiss Energy and Climate Summit plaats. Neptunus kreeg de opdracht een tijdelijke conferentiehal tegenover het parlementsgebouw in het centrum van Bern te bouwen.

In twee dagen tijd bouwde Neptunus een demontabel conferentiecentrum van 1.200 vierkante meter op de Bundesplatz in de Zwitserse hoofdstad. De ‘Alure Globe’, een structuur gekenmerkt door haar ronde façade, werd middels een interne gevel onderverdeeld in 2 gedeelten: een lobby- en restaurantruimte en de conferentiezaal. De interne gevel, als ook de stoffering in de zaal, werden aangebracht om een optimale akoestiek te creëren. De lobby werd voorzien van glaspanelen zodat er een fantastisch uitzicht op de historische Bundesplatz ontstond. De organisatie vertelt onder meer voor Neptunus gekozen te hebben vanwege de combinatie van hoogwaardig design en optimale isolatiewaarde. De tijdelijke conferentiezaal wordt na het summit afgebroken en hergebruikt.

Energievraagstukken 
Het Zwitserse Energie en Klimaat Summit (SwissECS) is een uitbreiding van het zeer succesvolle en gerespecteerde ClimateForum. Het ClimateForum is het toonaangevende platform voor klimaat-en energievraagstukken in Zwitserland. Tijdens het tweedaagse Energy & Climate Summit boden internationale keynote speakers een interessant programma over klimaatverandering en energievraagstukken. Tijdens deze dagen komen kwamen er meer dan 1.200 wetenschappers, politici, CEO's, ondernemers en topmanagers uit het bedrijfsleven bijeen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!