Back Back Nieuws

Suske en Wiske halen imposant bedrag op voor het goede doel

13 september 2013
De KWF Kankerbestrijding heeft afgelopen woensdag 11 september tijdens de Suske en Wiske dag bij Dutch Water Dreams een cheque overhandigd gekregen van Leen Vandersteen, oudste dochter van de striptekenaar Willy Vandersteen. Daarnaast waren er allerlei leuke workshops en activiteiten te beleven zowel op het water als aan het vasteland.

Deze zomer steunden alle Suske en Wiske lezers de KWF Kankerbestrijding. Per verkocht album van ‘De Vliegende Rivier’ doneerde de uitgever een euro aan dit goede doel. Tijdens de persconferentie afgelopen woensdag werd er bekend gemaakt dat er € 33.552 is opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding. Zowel de organisatie van Suske en Wiske als de KWF waren erg verheugd met dit resultaat. ‘Dit bedrag overtreft mijn stoutste verwachtingen. Er worden veel acties voor ons georganiseerd maar dat de opbrengst van een stripalbum naar de KWF gaat, vinden we erg bijzonder. Hierbij bedank ik alle fans die een album van Suske en Wiske hebben gekocht!’, vertelt Jeroen Mouw van de KWF Kankerbestrijding. Deze actie werd georganiseerd onder het label ‘Suske en Wiske helpen kinderen’, een initiatief naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Willy Vandersteen.

Activiteiten
Naast de persconferentie waren er nog tal van andere activiteiten te beleven bij Dutch Water Dreams. Er konden schatten worden gezocht bij het Beach House, de clinics kajakken en handboogschieten werden gratis aangeboden, iedereen kon op de foto met Suske en Wiske en er werd een workshop striptekenen gegeven door de auteur Peter van Gucht en tekenaar Luc Morjaeu. Het was gezellig druk bij het Beach House van Dutch Water Dreams en de kinderen waren dolgelukkig wanneer ze ontdekten dat er in hun gevonden ‘schat’ een Suske en Wiske album zat. ‘De samenwerking met de organisatie van Suske en Wiske is erg goed verlopen, we sluiten het dan ook niet uit dat dit een terugkerend evenement gaat worden’, aldus Gerard van der Kooi, general manager Dutch Water Dreams.

Foto: Auteur en tekenaar Suske en Wiske samen met de organisatie van KWF in een raft bij Dutch Water Dreams.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!