Summertime Festival Den Haag 2021 gaat doorSummertime Festival Den Haag 2021 gaat door
Back Back Nieuws

Summertime Festival Den Haag 2021 gaat door

23 juli 2021

Musicon en Stichting Popdistrict presenteren de zeventiende editie van het Summertime Festival op de Grote Markt in Den Haag op drie zondagen: 8, 15 en 22 augustus.

Jazz, wereldmuziek en roots-pop

Het programma bestaat uit jazz, wereldmuziek en roots-pop. Dit jaar komen alle ensembles uit Den Haag; het programma is tot stand gekomen met Podium De Nieuwe Kamer en BID, een nieuwe organisatie, met meer dan 150 professionele lokale musici, die zich onder andere inzet voor eerlijke vergoedingen en meer lokale speelmogelijkheden voor Haagse jazzmusici. Het festival wordt verder mogelijk gemaakt door Sena Performers, de Van den Berch van Heemstede Stichting en Gemeente Den Haag.

Internationale muzikantengemeenschap

Summertime Festival etaleert een mooi maar onderbelicht aspect van de stad, namelijk de internationale muzikantengemeenschap die hier woont; dit netwerk van iconen, muziekstudenten en afgestudeerden is een bron van de diversiteit aan stijlen en culturen binnen het programma. Het festival biedt ruimte aan legendes als Dutch Swing College Band en aan jonge carrières zoals die van Tess Merlot. De toegang is gratis.

In lijn met de huidige coronarichtlijnen zijn de volgende bijzondere maatregelen van kracht:

  • de voorstellingen op 8 augustus zijn binnen, in Stadscafé de Boterwaag aan de Grote Markt;
  • de voorstellingen op 15 en 22 augustus zijn onder voorbehoud op het terras van de Grote Markt, dat verdeeld is in vakken, met een check-gesprek bij de ingangen;
  • het publiek zit aan tafels;
  • plaatsen dienen te worden gereserveerd via de Summertime Festival website. Per optreden zijn er op het moment 75 reserveerbare plaatsen beschikbaar. Dat aantal wordt verhoogd zodra de omstandigheden dat toelaten;
  • tussen de optredens door wordt steeds een uur pauze gehouden;
  • bezoekers hebben een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Voor meer informatie over het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs kunnen bezoekers terecht op de website van de Rijksoverheid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!