Back Back Nieuws

Summercourse: 'Events moet je benaderen als topsport'

09 augustus 2013
ATP Event Experts verwelkomde donderdag leden van het Genootschap voor Eventmanagers voor een inspirerende Summercourse. In de informele meeting stonden olympische ervaringen centraal, waarbij een brug werd geslagen tussen topsport en de organisatie van een evenement.

ATP Event Experts gaf de leden een exclusief kijkje achter de schermen bij de organisatie van de Olympische Spelen. De reis- en evenementenorganisatie is Official Ticket & Travel Partner van NOC*NSF voor de Olympische en Paralympische Spelen. Tijdens de Summercourse gingen de eventmanagers in gesprek met ATP’er en judoka Neal van de Kamer die in augustus aan het WK judo deelneemt en oud-hockeyster Elsemieke Havenga. Zij won in 1984 olympisch goud met de vrouwenhockeyploeg.

Piekmoment
Hoe een topsporter naar een olympische medaille toewerkt, heeft parallellen met hoe eventmanagers naar de uitvoering van een event toewerken. Jurrie van den Berg, General Manager Client Services van ATP Event Experts: ‘Professionele sporters en eventmanagers kennen veel overeenkomsten. Beide hebben een duidelijk piekmoment. Soms komt dat letterlijk samen, zoals bij een mega-event als de Olympische Spelen.’ Zowel eventmanagers als topsporters zijn steeds op zoek naar een uitdaging om het beste uit zichzelf te halen. Elsemieke Havenga merkte tijdens de bijeenkomst op: ‘Je wint door de juiste pass te geven op het juiste moment. Events moet je daarom benaderen als een topsport!’

Vaste partners
Het plenaire deel van de Summercourse vond plaats op het parkeerdek van ATP Event Experts dat speciaal voor de bijeenkomst transformeerde tot een sfeervolle eventlocatie. ATP zocht hiervoor de samenwerking op met hun vaste partners Catering Lokaal en Van der Maarel Sfeermeesters. Cees van der Maarel licht toe: ‘Door de beleving tijdens deze dag te versterken met een trendy sfeer, willen wij een extra ‘touch of inspiration’ meegeven aan de deelnemende eventmanagers.’ Alex Bontenbal van Catering Lokaal: ‘ATP Event Experts en Catering Lokaal weten elkaar elke keer weer te versterken.’

Summercourses
In samenwerking met de Preferred Bureaus organiseert het Genootschap voor Eventmanagers voor haar leden een zestal Summercourses. De Preferred Bureaus nemen elk in een twee uur durende cursus de deelnemers mee in een sessie vol creativiteit. Jurrie van den Berg: ‘Wij zijn blij dat we als Preferred Bureau de leden bij ons op kantoor hebben mogen ontvangen. De inspirerende sessie heeft voor ons als reis- en eventorganisatie zeker toegevoegde waarde en hopelijk ook voor de aanwezige eventmanagers’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!