SugarCity Events maakt 1,5 meter-evenement visueel SugarCity Events maakt 1,5 meter-evenement visueel
Back Back Nieuws

SugarCity Events maakt 1,5 meter-evenement visueel

21 april 2020

Plenaire opstellingen met anderhalve meter afstand, meerdere entrees en belijning op de vloeren. In het ‘nieuwe normaal’ is een anderhalvemetereconomie de norm. De evenementenindustrie, die normaal gesproken draait op fysieke bijeenkomsten van groepen mensen, staat nu voor een uitdaging. Evenementenlocatie SugarCity Events heeft met samenwerkingspartner Bazelmans AV visueel gemaakt hoe zo’n ‘anderhalve meter-event’ eruit zou kunnen zien in de toekomst. 

Anderhalvemetercongres

Waar er vóór corona maar liefst 10.000 bezoekers in de oude CSM-suikerfabriek pasten, is met inachtneming van anderhalve meter afstand plaats voor een beduidend minder aantal bezoekers. De vraag van een opdrachtgever hoe een congres eruit zou kunnen zien op locatie, zorgde ervoor dat SugarCity Events de handen ineensloeg met Bazelmans AV. Dat resulteerde in een interessante samenwerking waarbij werd gekeken naar toekomstmogelijkheden voor events, met veiligheid voorop, wanneer de nu geldende maatregelen worden versoepeld en we overgaan op een anderhalve meter-samenleving.

Denken in oplossingen

Denise Schimmel van SugarCity Events: ’Flexibiliteit en creativiteit staan bij ons bovenaan en we denken altijd graag mee met de opdrachtgever. We zijn direct gaan sparren met het team hoe een 1,5 meter-evenement er op onze locatie uit zou kunnen zien. We hebben onze vaste samenwerkingspartner Bazelmans AV gevraagd om met ons mee te denken.’ Hierbij geeft SugarCity Events gehoor aan de oproep van de overheid om actief na te denken welke maatregelen bedrijven zelf kunnen nemen.

Uitdaging

Bazelmans AV, gespecialiseerd in geluid, licht en beeld, was gelijk enthousiast. Dennie Tenniglo: ‘Toen we van het idee hoorden, waren we direct getriggerd. Hoe ziet een ‘corona-verantwoord’ evenement eruit? We zijn meteen gaan tekenen en hebben dit samen met SugarCity Events uitgewerkt.’ Zo wordt een praatstuk gecreëerd waarbij samen met de opdrachtgever gekeken wordt naar mogelijkheden.

Livestreams

Een goed doordacht evenementenconcept is een belangrijk aspect voor een succesvol anderhalve meter-evenement, maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Productlanceringen, congressen en awardshows zijn normaal gesproken druk bezochte evenementen. Is dat dan verleden tijd? En ook belangrijk, hoe kun je als evenementenlocatie de veiligheid verder waarborgen? Denise Schimmel: ‘Samen met Bazelmans AV zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken om grootschalige, professionele livestreams tot stand te brengen.’

Stilstaan is geen optie

Terug naar hoe het ooit was zal nog even duren, maar stilstaan is ook geen optie. Samen met de gehele samenleving bekijkt SugarCity Events hoe invulling te geven aan een 1,5 meter-economie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!