SugarCity Events en Kingpins: the perfect matchSugarCity Events en Kingpins: the perfect match
Back Back Locaties

SugarCity Events en Kingpins: the perfect match

06 mei 2022

Drie jaar geleden werd bekend gemaakt dat evenementenlocatie SugarCity Events de nieuwe thuisbasis voor de Kingpins Show zou worden, maar we weten allemaal wat er toen gebeurde. Afgelopen 20 en 21 april was het eindelijk zover, SugarCity Events werd omgetoverd in een waar denim walhalla. Het team van SugarCity Events mocht de handjes weer uit de mouwen steken en liet geen steekje vallen. De Kingpins Show kwam perfect tot uiting op deze robuuste plek. Met trots blikken Denise Schimmel, General manager en Kirsten Schouten, Commercieel manager bij SugarCity Events terug op deze internationale denimbeurs.

Meer dan 75 exposanten showden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van denim op de beurs. En dat samen met meer dan 1000 bezoekers per dag, was het een mega succes. 

De bezoekers, waar de energie van afspatte, werden geïnspireerd door de verschillende soorten stoffen, wassingen en designs. Ze liepen enthousiast en opgewekt over de beursvloer en keken hun ogen uit. Niet alleen door de nieuwste denimtrends, maar juist ook door de locatie. Het ruige en robuuste van SugarCity past perfect bij de stoere uitstraling van Kingpins. Pilaren, beton, grote ketels, alles is origineel van de oude suikerfabriek.

‘Het mag weer!’ 

Voor het team van SugarCity Events was het een kick om weer een event van deze grootte te mogen organiseren. Kirsten: ‘Tijdens deze beurs beseften we allemaal weer even dat dit echt de gaafste locatie van Nederland is. Voor ons een hoogtepunt waar we nog lang van zullen nagenieten’. Denise vult aan: ‘Ook was het weer ontzettend tof om van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de weer te zijn samen met onze partners Hete Peper en Wink.’ 

De unieke Middenfabriek

Op de beurs werden bezoekers ontvangen in de Binnenstraat, die was aangekleed als een reflectie van de gehele beurs. Unieke modestukken hingen door de ruimte en het publiek liep langs grote wapperende stukken denimstof. De Middenfabriek en de Pulppersloods waren beiden gevuld met stands van exposanten. Denise vertelt waarom dit juist hier het best bewonderd kon worden: ‘Doordat er in de Middenfabriek geen daglicht binnenkomt, kwam elk denimitem het mooist tot zijn recht door het gebruik van ledlampen. Voor onze klanten is dit de gaafste ruimte om een event te organiseren. Recent heeft hier een verbouwing plaatsgevonden waardoor er een betere temperatuurregeling en verbeterde akoestiek in de ruimte is.’ Daarnaast bevond zich op de tweede verdieping van de Middenfabriek de expositieruimte. Studenten van de Jean School in Amsterdam showden hier unieke mode en kunstwerken waarin denim de hoofdrol speelde.

Het vervolg 

SugarCity en Kingpins hebben elkaar gevonden. SugarCity Events kreeg al snel na de beurs van Kingpins te horen dat de volgende editie ook weer bij SugarCity Events georganiseerd wordt. Beide partijen gaan uit van een langdurige samenwerking. Na de zomer is het tijd voor de oktobereditie. Denise: ‘Ontzettend gaaf dat we de komende editie van deze internationale beurs weer mogen organiseren. Zo blijkt maar weer dat creatieve labels hier echt hun ziel en zaligheid kwijt kunnen. De klant kan helemaal los om creatieve ideeën tot uiting te brengen.’

Door > Tessa Emmerich

 

Fotografie: Peter Stigter

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!