SugarCity Events: een statement piece onder de eventlocaties SugarCity Events: een statement piece onder de eventlocaties
Back Back Locaties

SugarCity Events: een statement piece onder de eventlocaties

12 juli 2022

Rij je langs SugarCity, dan zijn de twee karakteristieke torens met Wybertje-vormige ramen niet te missen. Vlak naast de twee torens staat de oude fabriekshal van de voormalige suikerfabriek, met de naam SugarCity Events. Op het gebied van locaties een verborgen parel die perfect blijkt voor het organiseren van (meerdaagse) congressen en andere evenementen. We nemen je mee de ruimte in en vertellen je precies waarom.

Bij binnenkomst is de ruimte leeg, zonder dat het zo aanvoelt. Afgeleefde ijzeren constructies en stalen deuren met roestvlekken, die corrosie bijna tot een kunstvorm verheffen, voelen als verwelkomende gastheren die een verhaal vertellen. 

SugarCity Events is een bijzondere ruimte om te zien, en leent zich daardoor des te beter voor het organiseren van congressen. De mogelijkheden voor het uitvoeren van plenaire sessies, netwerken en het creëren van break-out ruimtes zijn veelvuldig. Het is één van de vele unique selling points van de voormalige suikerfabriek.

‘De fabriek heeft een ziel en daardoor tref je bij ons geen zalen aan, maar ruimtes die tot de verbeelding spreken en volledig naar eigen wens kunnen worden ingericht’, zegt Denise Schimmel, general manager van SugarCity Events. De fabriek is één van de weinige in Nederland met een verticale opzet; metershoge plafonds en stalen balken, die de ruimte structuur geven, imponeren. Geen muur is hetzelfde en bij elke hoek valt je oog weer op een nieuwe reeks details. Je fantasie slaat vrijwel meteen op hol. Dat brengt ons bij de volgende USP: bij SugarCity Events is niets onmogelijk. Wie de ruimte boekt krijgt een open vraag te beantwoorden: Wat zoek je? Vaak de start van een productioneel avontuur vol vrijheid. 

Een driedimensionale beleving

Met eerbied voor de rijke historie, voorzien de bezielde ruimtes in alle moderne faciliteiten. Voor immense LED-schermen bijvoorbeeld. Alles kan volledig worden toegespitst op het onderwerp en de doelstelling. Plug-and-play bestaat bij SugarCity Events niet, maar heb je meer advies nodig bij een out-of-the-box invulling, dan nemen ze je zonder problemen mee aan de hand, met een ready-to-use lijst aan samenwerkingspartners erbij. Denk aan toeleveranciers voor meubels, stylingbureaus, cateraars en technische partijen met expertise kennis. Wil je een centraal podium met een exclusieve auto als middelpunt; why not? Of zet een reeks kassen neer voor break-out sessies.  

De enorme middenfabriek - wat de main area van het gebouw is - wordt omringd door een atrium en geeft organisatoren de mogelijkheid om op verschillende manieren een storytelling aan te vliegen. Vanaf de begane grond is boven de hoofden van bezoekers een zee aan ruimte, die vrij ingevuld kan worden. Maar ben je toeschouwer vanaf het atrium, dan kijk je juist de diepte in. Een congres wordt daarmee een driedimensionale beleving.

Alex Wirschuleit van Roca Productions werkt veel samen met verschillende locaties door het land, maar ervaart de samenwerking met SugarCity Events als een van de prettigste. ‘Het team heeft gewoon veel meters gemaakt en dat is merkbaar. Ze schakelen snel en meedenken zit ze in het DNA. Producties verlopen daardoor eigenlijk altijd soepel en op het gebied van creativiteit kun je natuurlijk helemaal losgaan. Het is fijn dat zij geen verplichtingen stellen rondom het samenwerken met vaste partijen. Daarom is er voor klanten altijd een geschikte invulling te bedenken op basis van het beschikbare budget.’ 

Vertrouwen en exclusiviteit

Per ongeluk binnenwandelen bij het verkeerde event kan niet, want de locatie boekt slechts één evenement per keer. Niet alleen exclusiviteit wordt daarmee gewaarborgd, maar ook absolute vertrouwelijkheid. Met het fijne neveneffect dat er een ultiem groepsgevoel ontstaat. Zelfs onder de grootste groepen. 

Bereikbaarheid

SugarCity Events ligt nabij Amsterdam en Schiphol, op uitgestrekt industriegebied met uitvalswegen rondom, en wordt her en der bijgestaan door typisch Hollandse uitzichten; een perfectere ligging voor congressen of andere grootschalige evenementen is nauwelijks te bedenken. De vrije ligging brengt een hoop voordelen met zich mee, waaronder meer dan voldoende parkeergelegenheid voor een groot aantal bezoekers, maar ook makkelijke toegang voor alle bedenkbare toeleveranciers.

Door > Bianca Hidajat

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!