SugarCity Events breidt haar aanbod uitSugarCity Events breidt haar aanbod uit
Back Back Locaties

SugarCity Events breidt haar aanbod uit

29 augustus 2017

Bij SugarCity Events is er altijd iets te beleven. Er vinden volop evenementen plaats en tegelijkertijd wordt de locatie continu ontwikkeld. Eerder dit jaar werd de Middenfabriek al voorzien van een nieuw dak, maar ook ín de oude suikerfabriek staat de tijd niet stil. Deze zomer breidt SugarCity Events haar aanbod uit met een aantal extra ruimtes, voor nog meer mogelijkheden.

Een rondleiding door SugarCity Events is altijd spannend. Tussen de ruwe fabrieksmuren en het hoge dak is het zoete verleden nog steeds actueel. Wie in de Middenfabriek de ronde lijnen van de gigantische ketels volgt, ontdekt drie verdiepingsvloeren. Deze zijn toegankelijk vanuit het stalen trappenstelsel in het atrium en voor auto’s en materialen via de platformlift. Daarnaast garanderen de nieuwe noodtrap en -deuren een altijd veilige route naar buiten.

Verrassende verdiepingen

De eerste verdieping is al een tijdje in gebruik en de tweede wordt in september geopend. Alle balustrades op deze etage zijn inmiddels geüpgraded naar de veiligheidseisen van deze tijd. De werkzaamheden op de derde verdieping, het VIP deck, zijn net afgerond. Met een spectaculair uitzicht op de karakteristieke atriums van de Middenfabriek, een oppervlakte van ca. 350 m2 en twee nieuwe subruimtes, is deze verdieping een aanwinst voor de hele locatie.

Alle verdiepingen zijn voorzien van WiFi-faciliteiten en kunnen apart verwarmd worden. Hierdoor zijn ze individueel inzetbaar voor kleinschalige bijeenkomsten en doen tijdens grote evenementen dienst als bijvoorbeeld break-out rooms of informatiemarkten. Opdrachtgevers kunnen ervoor kiezen om hun eigen leveranciers in te zetten. Het is ook mogelijk om SugarCity Events in samenwerking met haar partners te laten voorzien in catering, inrichting, aankleding en presentatievoorzieningen.

Het Pakhuis, klaar voor gebruik

Vanuit de Middenfabriek heb je toegang tot het Pakhuis, een moderne vergaderruimte op de begane grond, voorzien van airconditioning, een eigen keuken en toilet. Het Pakhuis is beschikbaar voor bijeenkomsten tot 120 personen, maar kan tijdens grote evenementen ook ingezet worden als productieruimte.

Historie herleeft

Tijdens alle werkzaamheden wordt niets aan het toeval overgelaten. Elementen afkomstig uit de fabriek of van het terrein krijgen zoveel mogelijk een nieuwe bestemming in deze industriële evenementenlocatie. Zo zijn de wanden van de nieuwe subruimtes gemaakt van oude fabrieksmaterialen en op het historische Siemens paneel dat zich ook op het VIP deck bevindt, volg je precies de weg die de suikerbiet hier ooit aflegde. Hiermee laat SugarCity Events zien dat de nieuwe voorzieningen naadloos aansluiten op deze historische locatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!