Back Back Nieuws

Succesvolle samenwerking bij werving groot congres

19 augustus 2008
Nederland doet het goed als destinatie voor internationale congressen. Volgens het NBTC werden vorig jaar in ons land 1.350 internationale congressen en bijeenkomsten gehouden met een gemiddelde duur van 3,7 dagen en 264 deelnemers per congres of bijeenkomst.

Eric Bakermans, marketingmanager Meetings & Conventions van het NBTC: 'Eénderde van het aantal buitenlandse bezoekers komt naar Nederland om een zakelijke reden en besteedt per dag twee keer zoveel als een toerist.'


Zo wordt het World Congress of Families (WCF), waar vierduizend deelnemers uit 35 landen worden verwacht, in augustus 2009 gehouden in Amsterdam. De goede bereikbaarheid via Amsterdam Airport Schiphol, de faciliteiten in de Rai en het politieke klimaat gaven de doorslag bij de keuze voor de hoofdstad. Voor de werving van het congres is ook de perfecte samenwerking binnen het z.g. destinatieteam, dat voor Nederland de onderhandelingen voerde, van groot belang geweest. Volgens het comité dat de uiteindelijke beslissing moest nemen heeft het goed uitgewerkte voorstel en het enthousiasme van het destinatieteam in het bijzonder geholpen bij de uiteindelijke keuze voor Nederland/Amsterdam.


Het team werd gevormd door vertegenwoordigers van het NBTC, de Local Organizing Committee (LOC), de Nederlandse ambassade in Washington D.C., Amsterdam Rai, Amsterdam Toerisme & Congres Bureau en Eurocongress International.


Het belang van de zakelijke reismarkt wordt ook onderschreven door het ministerie van Economische Zaken. In de Toerismebrief geeft staatssecretaris Heemskerk aan, dat hij zich de komende jaren extra wil inspannen om internationale congressen en beurzen naar Nederland te halen die het innovatiebeleid kunnen versterken. Vanwege de relatief hoge bestedingen vormen congresgangers een interessante doelgroep.

Bron: TourPress

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!