Back Back Nieuws

Succesvolle lancering van Hello Zuidas

07 november 2011
'Hello Zuidas draagt bij aan de groei en economische ontwikkeling van Amsterdam als internationale vestigingslocatie,' aldus Klaas de Boer (Dienst Zuidas) tijdens de lancering van Hello Zuidas op 1 november jl. op het podium van WTC Amsterdam Business Club. Vertegenwoordigers van diverse organisaties op de Zuidas erkenden de noodzaak van dit initiatief en besloten om in aanvulling op de initiatiefnemers te participeren. Het betreft Kempen & Co, Vrije Universiteit Amsterdam, NS, CBRE, NEWNRG en Sushi Time.

Dekkingsplan voor de komende 2 jaar
Voorzitter van Hello Zuidas Douglas Grobbe (ABN AMRO) introduceerde Olivier Otten (WTC Amsterdam Business Club en Amsterdam Bright City) als de beoogd directeur bij het publiek. 'Het wordt een spannende tijd, want op 16 december 2011 worden de toezeggingen van participanten geteld, die nodig zijn om het dekkingsplan voor de komende 2 jaar rond te krijgen.' Bij voldoende middelen zal het bestuur besluiten tot een ‘go’. 'De initiatiefnemers hebben reeds toegezegd, maar dat is nog niet voldoende om te kunnen starten,' aldus Grobbe.

 

Wat is Hello Zuidas?
Hello Zuidas is de gebiedsmanagement organisatie die zich gaat inzetten voor bewoners, studenten, vastgoed eigenaren, medewerkers en werkgevers van de Zuidas, en draagt als regisseur en coördinator bij aan het realiseren van een toplocatie voor alle partijen.

Wat is het doel van Hello Zuidas?
Het doel is het bevorderen van hoogwaardige en goed bereikbare woon- en werklocaties met een internationale uitstraling. Hello Zuidas richt zich op vier pijlers: duurzaamheid, om het werk- en leefmilieu te verrijken; levendigheid, om initiatieven op het gebied van kunst, sport, recreatie en bedrijvigheid te verbinden, overdag, maar ook ’s avonds en in het weekend; bereikbaarheid, om het gebied optimaal bereikbaar te houden met de auto, fiets en het openbaar vervoer; en als vierde schoon, heel en veilig, want een schone en veilige openbare ruimte is een cruciale voorwaarde voor een toplocatie als de Zuidas.

Initiatiefnemers
Hello Zuidas is een initiatief van ABN AMRO, Accenture, Amsterdam RAI, Gemeente Amsterdam (Dienst Zuidas en Stadsdeel Zuid), Loyens & Loeff, ORAM, Royal Zuid (Bouwfonds, Eigen Haard en ERA Contour), Verkeer.advies, Vrije Universiteit Amsterdam, World Trade Center Amsterdam en Zuidschans (AM, Amvest en Bouwfonds).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!