Back Back Nieuws

Succesvolle eerste dag voor Gastvrij Rotterdam

24 september 2014
De tweede editie van Gastvrij Rotterdam is 22 september van start gegaan. Deze gastronomische beurs verwelkomt dit jaar ruim 270 exposanten in Ahoy Rotterdam. De eerste dag is succesvol verlopen met o.a. een spetterende opening, een interactieve workshop met verse vissoorten door Herman den Blijker, diverse innovatieve presentaties en vele wijn- en vleesproeverijen.

Eerste dag 
De tweede editie van Gastvrij Rotterdam werd afgetrapt met een welkomstwoord door de beursmanager Robert Melaard. De opening van Gastvrij Rotterdam vormde bovendien de afsluiting van de Gastvrijheids7daagse. Tijdens de feestelijke opening werd direct al een prijs uitgereikt voor ‘het Meest gastvrije restaurant van Rotterdam’, gewonnen door Hotspot Hutspot Skibroek. Dit restaurant werd gekozen op basis van hun score voor gastvrijheid op beoordelingswebsite Iens.nl.

Aansluitend op de opening konden de beursbezoekers een spectaculaire en interactieve workshop bijwonen over verse vissoorten, gegeven door Herman den Blijker. Daarna volgden gedurende de hele dag workshops en masterclasses van het Kenniscentrum voor Bier, een workshop van het Nederlands Patisserie Team en een kookworkshop van Dutch Spices. Tevens vonden er diverse wijn- en vleesproeverijen plaats en werd er aandacht gegeven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door de groene producten die te vinden waren langs ‘the Taste of Green route’. De dag werd afgesloten met de bekendmaking van het beste Euro-Toques Restaurant. Deze prijs is gewonnen door restaurant Het Ambacht van chef-kok Henk Markus uit Heerenveen. Naast Het Ambacht waren ook De Oude Apotheek uit Losser en De Oranjerie uit Barneveld genomineerd voor deze prestigieuze titel.

Foto: Charles Batenburg - CBimages.eu 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!