Back Back Nieuws

Succesvolle Donorweek start live vanuit EYE

23 oktober 2013
Nederland kleurde afgelopen week roze voor de jaarlijkse Donorweek. De week ging maandag 14 oktober van start met een 13 uur durende live uitzending vanuit EYE. Voor de gelegenheid is de IJ-Lounge ingericht als televisiestudio. Het uitzicht over het IJ en daarachter het stadscentrum van Amsterdam en het Centraal Station vormen een levendige achtergrond voor de uitzending van de wervingsactie.

Samenwerking
EYE heeft niet alleen de ruimte en techniek gefaciliteerd, maar zich ook ingezet voor de werving van nieuwe donoren. 'Door voorafgaand aan onze films de commercial van de Donorweek te draaien, hebben verschillende bezoekers zich na afloop van de film geregistreerd als donor', aldus Sander van Kaam van EYE. Ook had de samenwerking volgens Van Kaam een positieve uitwerking voor de locatie. 'Door de live uitzending op de landingspagina van YouTube hebben wij op de dag zelf nog diverse nieuwe aanvragen voor evenementen ontvangen, wat aantoont dat het erg belangrijk blijft om jezelf, als locatie, in de picture te spelen. Het was erg bijzonder dat wij op deze manier onze bijdrage hebben kunnen leveren aan de Donorweek'.

Campagne
De presentatie van deze live uitzending was in handen van Dennis Weening, die ook vanuit de grootste Arena diverse interviews had en daarmee bijzondere verhalen over donortransplantaties.

Daarnaast zetten verschillende BN’ers zich tijdens de uitzending in om zoveel mogelijk donoren te werven. Onder andere Froukje de Both, Ruben Brinkman, Pia Dijkstra en Willie Wartaal gingen telefonisch in gesprek en probeerden zowel familie, vrienden, kennissen, andere BN’ers en fans over te halen om zich te registreren. De algehele campagne, die opgezet is door PR bureau KesselsKramer, werd in samenwerking met United Broadcasting uitgezonden vanuit EYE. Uiteindelijk heeft de Donorweek ruim 31.000 registraties opgeleverd, waarvan 94% ‘Ja’ heeft gezegd op de vraag of zij donor willen worden. Een goed begin is het halve werk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!