Succesvolle 10e editie van de UCI BMX Racing World Cup!Succesvolle 10e editie van de UCI BMX Racing World Cup!
Back Back Nieuws

Succesvolle 10e editie van de UCI BMX Racing World Cup!

14 juni 2022

Afgelopen weekend, 10, 11 en 12 juni vond de 10e editie van de UCI BMX Racing World Cup op Papendal plaats. En mede door onze partners zoals de UCI, de Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en de KNWU is dit weer een fantastische weekend geworden voor alle rijders en bezoekers. Het prachtige weer heeft ook ontzettend goed bijgedragen.

Kick off met Olympic Moves

Ruim 150 regionale finales zijn vanaf eind maart tot en met eind april door het hele land georganiseerd. Met meer dan 27.000 leerlingen die met veel plezier en sportiviteit hebben deelgenomen zijn de regionale finales een groot succes geweest. De ruim 6000 finalisten zagen we afgelopen vrijdag 10 juni terug tijdens de Olympic Moves The School Final! Een dag vol plezier en samen sporten. De 20e editie werd dit jaar feestelijk geopend en gesloten met een gave show van niemand minder dan Flemming.

BMX officiële Trainingen

Afgelopen vrijdag vonden de officiële trainingen plaats van de rijders in de categorie U23 Men and Women, Elite Men en Elite Women. De rijders konden de baan op Papendal verkennen en zich op deze manier goed voorbereiden op de 2 racerondes op zowel zaterdag 11 juni, als zondag de 12 juni.

De races

Op zowel zaterdag als op zondag vonden respectievelijk de 3e en 4e ronde van de UCI BMX Racing World Cup plaats. 281 deelnemers uit 30 verschillende landen kwamen in actie #OpPapendal. Veel Nederlanders in de categorieën U23 (men/women) en Elite Men/Women behaalden de kwartfinale/ halve finale. In de finale op zaterdag stonden Laura Smulders, Judy Baauw, Merel Smulders en Manon Veenstra in de finale voor Elilte Women, echter alleen Laura behaalde een 2e plek! Bij U23 Men stond Jaymio Brink in de finale, maar hij greep net mis en werd 4e. Bij de vrouwen U23 stond Michelle Wissing in de finale, zij eindigde op de 6e plek. Op zondag zat Ynze Oegema in de finale bij U23 Men, maar helaas behaalde hij geen podium plek en werd 7e. Hetzelfde geldt voor Michelle Wissing, ook zij stond ook in de finale, maar helaas geen podiumplek. Zij werd 5e. Laura Smulders, Elite Women, veroverde ook op zondag de 2e plek.

'Veel vertrouwen in ons'

Jochem Schellens: 'Dat we alweer voor de 10e keer de UCI BMX Racing World cup #OpPapendal hebben mogen organiseren zegt heel wat over het vertrouwen dat de UCI in ons heeft. Daar zijn we natuurlijk uitermate trots op. Dit topsportevenement  biedt een prachtig podium voor onze Nederlandse rijders om in eigen land én voor hun eigen fans te kunnen strijden.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!