Back Back Nieuws

Succes voor Kennis Maken Kennis Delen

28 augustus 2009
Initiatiefnemers Van Eeden Evenementen en het World Forum Den Haag hebben op 25 augustus de eerste succesvolle editie van het jaarlijkse evenement Kennis Maken, Kennis Delen georganiseerd. De doelgroep, mensen die werkzaam zijn op een communicatieafdeling van een (semi-) overheidsinstantie of die vanuit een andere functie binnen de (semi-)overheid evenementen organiseren, was unaniem zeer enthousiast over deze eerste editie.

 

Het evenement
Kennis Maken, Kennis Delen biedt een jaarlijks, inhoudelijk platform waar de (semi-) overheidsmedewerkers kennis vergaren en netwerken met vakgenoten. Elke editie staat in het teken van een wisselend en actueel thema. Na een onderzoek binnen de doelgroep bleek dat het geselecteerde thema voor dit jaar: ‘Netwerken, rendeert het of frustreert het?’, goed aansluit. Binnen de overheid wordt netwerken steeds belangrijker. Men heeft vaak met dezelfde onderwerpen te maken en heeft vergelijkbare positieve en negatieve ervaringen. Maar het onderlinge contact, staat op een vrij laag pitje. Dit is de aanleiding geweest om de eerste editie van Kennis Maken, Kennis Delen in te richten volgens dit thema.


Praktische tips

De doelgroep heeft praktische tips gekregen, onder leiding van twee sprekers, over hoe zijn/haar eigen netwerk verbeterd kan worden. Ronald van den Hoff bracht duidelijk in beeld wat de nieuwe media voor effect hebben op de huidige maatschappij. Vanuit het ‘online point of view‘ leerde hij het publiek hoe zij de mogelijkheden op het gebied van nieuwe media kunnen aangrijpen om het netwerk te verbeteren. Erik Peekel gooide het thema over een andere boeg, hij begeleidde de deelnemers bij het persoonlijke en sociale aspect van netwerken. ‘Onder de juiste omstandigheden,’ schrijft James Surowiecki, ‘zijn groepen opmerkelijk intelligent en vaak slimmer dan de slimste in hun midden’. Door middel van de interactieve talkshow met het publiek werd de hersenkracht en de ervaringen van de deelnemers gebundeld.

 

World Forum

Plaats van handelen was het grote podium van het World Forum Theater, "wat zeker bijdroeg aan de impact van het evenement," voegt Diederick van Eeden er aan toe. 

 

De Barbecue

Na het serieuze gedeelte was het tijd om het netwerken in praktijk te brengen, tijdens de barbecue bij de Carlton BeachClub in Scheveningen. Ook de weergoden waren goed gezind. Na de regenachtige dag brak de zon door zodra men uit de bus stapte.

 

Reacties

De feedback van de deelnemers is positief: ‘Verrassend, inhoudelijk, gezellig en een goede organisatie’, waren veelgehoorde reacties.

 

Volgende editie

"We kijken uit naar de volgende editie van Kennis Maken, Kennis Delen. Wat het thema dan wordt? Nog geen idee, want dat moet een actueel onderwerp worden," zo zegt Van Eeden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!