Back Back Nieuws

Styling en inrichting EU2016 door Fraai Projecten en Wolterinck

28 januari 2016
Fraai Projecten en Wolterinck Event Decoration zijn er in geslaagd een hoogstaand internationaal event binnen te halen. Na de Nuclear Security Summit 2014 en Global Conference on Cyberspace 2015 richten de twee Brabantse bedrijven zich van januari tot juni 2016 op de styling en inrichting van het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Europese aanbesteding
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken schreef afgelopen zomer een Europese aanbesteding uit om uitvoering te geven aan het ontwerp dat door Studio Edward van Vliet is gemaakt voor de inrichting van het Scheepvaartmuseum en het nabij gelegen, voor de gelegenheid opgetrokken, Europa Gebouw. De eerste bijeenkomst in het Scheepvaartmuseum heeft maandag 25 januari plaats gevonden.

Juiste sfeer
Eigenaar van Fraai Projecten Gerben van Raak: ‘We zijn heel trots dat we ook deze spraakmakende opdracht voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken mogen uitvoeren. Ondanks ons mooie CV moeten ook wij iedere keer de lat een stukje hoger leggen. Zijn compagnon Koen van Berlo sluit zich hierbij aan: ‘Bij iedere opdracht moet je de juiste sfeer weten te creëren. Dat wij deze uitdaging aan mogen gaan op een prachtige locaties als het Scheepvaartmuseum en het Marine Etablissement Amsterdam is een grote eer.’

Uitdagende opdracht
Ook Martin van Hemert, eigenaar van Wolterinck Event Decoration, reageert enthousiast: ‘De opdracht voor het voorzitterschap van de Raad van de EU is uitdagender dan voorgaande opdrachten. Eerdere projecten waren 2-daagse events. Doordat het voorzitterschap een looptijd van zes maanden heeft, krijg je te maken met drie seizoenen. Een prachtige uitdaging om te laten zien wat Nederland als bloemenland te bieden heeft.’

EU-voorzitterschap
Tijdens het EU-voorzitterschap zit Nederland de vergaderingen van de Raad voor en neemt het voortouw bij de onderhandelingen tussen de lidstaten onderling en tussen de lidstaten en de andere Europese instellingen over nieuwe Europese regelgeving.  Nederland neemt het stokje over van Luxemburg en gaat nauw samenwerken in een trojka met Slowakije en Malta. Slowakije neemt 1 juli 2016 het voorzitterschap over.

Foto: Global Conference on Cyberspace 2015
Fotocredits: 
Fraai Projecten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!